В реч, произнесена от дълбините на Индийския океан, президентът на

...
В реч, произнесена от дълбините на Индийския океан, президентът на
Коментари Харесай

От подводница президентът на Сейшелите призова за опазване на световния океан

В тирада, произнесена от дълбините на Индийския океан, президентът на Сейшелските острови Дани Фор прикани света да направи повече за опазването на " туптящото синьо сърце " на планетата, съобщи " Асошиейтед прес ", представени от Българска телеграфна агенция. Неговият зов беше предаден онлайн от подводница, а Сейшелите са една от островните страни, застрашени най-вече от измененията в климата.

Президентът посети английска научна експедиция, която събира данни за Индийския океан. Въпреки че океаните съставляват две трети от земната повърхнина, по-голямата част от тях е едва проучена.

Дани Фор разгласи, че казусът с океаните е прекомерно огромен, с цел да неговото решение бъде оставено в ръцете на идващото потомство " Вече нямаме извинения да не действаме, нямаме и време ", съобщи той от управляемия подводен уред, намиращ се на дълбочина от 121 метра край Сейшелските острови. Когато президентът се върна назад на повърхността, той сподели пред " Асошиейтед прес ", че по този метод се е докоснал до голямото биоразнообразие на океана и това е утвърдило убеждението му, че би трябвало да се подхващат незабавни дейности за неговото запазване.

Днес със статут на предпазени зони са едвам 5% от международния океан. През 2020 година те би трябвало да нараснатдо 20%. Според учените обаче, с цел да се резервира биоразнообразието на океана, със статут на предпазени зони би трябвало да бъдат сред 30 и 50% от международния океан.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР