В реч отбелязвайки 80 годишнината от Битката при Сталинград, Владимир

...
В реч отбелязвайки 80 годишнината от Битката при Сталинград, Владимир
Коментари Харесай

Путин сравни войната в Украйна с тази срещу Нацистка Германия

В тирада отбелязвайки 80 годишнината от Битката при Сталинград, Владимир Путин съпостави съветската инвазия в Украйна с борбата против Нацистка Германия.

Позовавайки се на решението Германия да изпрати танкове в Украйна, съветският президент сподели, че историята се повтаря.

" Не е за поверие, само че това е самата истина, още веднъж сме застрашени от немски танкове " Леопард ". - съобщи Путин.

Германия е една от страните, които оказват помощ на Украйна да отбрани територията си.

Говорейки във Волгоград, което е актуалното име на Сталинград, Путин сподели, че може да се стреми да премине оттатък стандартните оръжия.

" Тези, които се надяват да победят Русия на бойното поле очевидно не схващат, че модерна война с Русия ще бъде доста друго за тях. Не изпращаме нашите танкове на границата им, само че ние имаме средствата да отговорим. Всеки би трябвало да разбере, че няма да се ограничаваме потреблението на бронирана техника " - съобщи съветският президент.

Кремълския представител Дмитрий Песков отхвърли да разяснява мненията на Путин, само че пред кореспонденти показа, че като груповият Запад доставя военна помощ, Русия ще употребява своя капацитет доста по-добре, с цел да отговори.

" За жал в този момент виждаме идеологията на нацизма е към този момент в своето модерно проявяване още веднъж съсзада директни закани за сигурността на страната ни. " - съобщи Путин повреме на речта си.

Берлин се съгласи да изпрати 14 танка " Леопард " в Украйна, с цел да подтикне съветската компания Fores (фирма за енергийна промишленост основана в Урал) да предложи 5 милиона рубли (58 250 паунда) на първия съветски боец, който унищожи подобен.

Източник - BBC News
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР