В реч, която произнесе на тържествено пленарно заседание на Европейския

...
В реч, която произнесе на тържествено пленарно заседание на Европейския
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Изходът от войната в Украйна ще предопредели нашет...

В тирада, която произнесе на тържествено пленарно съвещание на Европейския парламент в Страсбург, отдадено на най-голямото разширение на Европейски Съюз в историята – с 10, най-вече някогашни комунистически страни от източната част на континента – тя квалифицира Русия като " екзистенциална опасност " за Европа.

 

Ако Русия завоюва войната, Европа към този момент няма да е същата, счита Фон дер Лайен. Затова тя настоя за продължение на помощта за Украйна. Руският водач Владимир Путин схваща единствено от мощ, акцентира председателката на Европейската комисия.

По думите й Путин е считал, че Европа няма да помогне на Украйна, само че е сбъркал. Той смяташе, че Конгресът на Съединени американски щати няма да гласоподава за разпределяне на нова помощ на Украйна, само че сбърка, сподели още Фон дер Лайен.

 

Тя бе безапелационна, че Украйна е направила своя европейски избор, а Европейски Съюз е направил своя избор да одобри един ден страната за собствен член. 

Фон дер Лайен сложи специфичен акцент на основната роля, която играят включилите се през 2004 година към Европейския съюз страни за подпомагането на нападнатата от Русия страна.

 

" Да живее Европа! ", означи в умозаключение председателката на Европейската комисия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР