В реч, излъчена по телевизията, Хания освен това настоя палестинците

...
В реч, излъчена по телевизията, Хания освен това настоя палестинците
Коментари Харесай

Лидерът на Хамас: Проявяваме гъвкавост в преговорите с Израел за ...

В тирада, излъчена по малкия екран, Хания също така настоя палестинците в Йерусалим и на Западния бряг да тръгнат към джамията " Ал Акса ", с цел да се помолят в първия ден на Рамазана - на 10 март.

 

Дотогава се чака да влезе в действие съглашение за преустановяване на огъня, за което сега се водят непреки договаряния, показва Ройтерс.

В понеделник Израел съобщи, че ще позволи молитвите по време на Рамазана в джамията " Ал Акса " в Йерусалим през идния заветен за мюсюлманите месец, само че ще дефинира ограничавания според от потребностите на сигурността, което основава предпоставки за вероятни конфликти, в случай че се появят тълпи от палестинци.

 

Американският държавен глава Джо Байдън съобщи в понеделник, че се надява прекратяването на огъня в Газа да бъде контрактувано до идващия понеделник, 4 март, след договарянията в Катар, ориентирани и към освобождение на заложниците.

Хания също по този начин прикани свързаната с Иран така наречен Ос на съпротивата, състояща се от ливанската " Хизбула ", йеменските хути и Ислямската опозиция в Ирак - както и арабските страни, да усилят поддръжката си за палестинците в Газа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР