В разпоредително заседание, състав на Софийския окръжен съд реши делото

...
В разпоредително заседание, състав на Софийския окръжен съд реши делото
Коментари Харесай

Делото за тежката катастрофа край Своге започва на 18 май

В разпоредително съвещание, състав на Софийския областен съд реши делото за злополуката с рейс край Своге, при която на 25.08.2018 година бе породена гибелта на 20 лица, да стартира всъщност, оповестиха от прокуратурата.

Съдът дефинира, че няма учредения за преустановяване и връщане на делото. Той стимулира решението си с това, че в хода на досъдебното произвеждане, водено под управлението и надзора на Окръжна прокуратура-София, не са позволени основни процесуални нарушавания, не са налице и други условия, които да се явяват спънка за започване на правосъдния развой.

Подсъдимите по делото са шестима. Шофьорът на рейса е упрекнат, че е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и е предизвикал по несъобразителност телесни повреди и гибел на повече от едно лице, като казусът е изключително тежък.

Останалите подсъдими са привлечени към наказателна отговорност за това, че през 2014 година на път II-16 „ Мездра - Елисейна - Своге “, са нарушили условията за положително качество на ремонта на път II-16 „ Своге - Нови Искър “, Участък 3.

По досъдебното произвеждане са разпитани над 100 очевидци и специалисти.

Софийският областен съд насрочи делото за разглеждане на 18.05.2021 година, като дефинира и аварийни дати за последващи съвещания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР