В размяна на обвинения и надговаряне се превърна дебатът между

...
В размяна на обвинения и надговаряне се превърна дебатът между
Коментари Харесай

„Юлен“: Горите в Пирин се увеличиха с 20 000 дка

В замяна на обвинявания и надговаряне се трансформира дебатът сред Борислав Сандов от „ Зелените” и Славейко Стайков от коалиция „ За да останат хора в България” по тематиката за проекта за ръководство на Национален парк „ Пирин” и втория въжен превоз на Банско.

В студиото на „ Тази сутрин” Стайков дефинира вчерашния огромен митинг в София и ред други градове като „ политически”: „ Вчера беше демонстрирано в София, че хората, които излязоха, желаят локалните управляващи да нямат думата”. Той съобщи, че за 10 години концесия на „ Юлен” горите в Пирин са се нараснали с 20 000 дка.

Сандов разяснява, че към този момент е нарушено наставление на Европейската комисия проектът за ръководство на парка да мине през екооценка. По думите му решението на Министерски съвет от 28 декември за Пирин единствено по себе си нарушава 2 закона и 2 евродирективи, а спомагателни нарушавания са позволени и при самото публично разискване, като това слага под съществено подозрение изказванията на властта, че няма да се допусне всеобща сеч и строителство в планината.

В тази връзка напомни и установените от 5-членен състав на Върховния административен нарушавания на „ Юлен”.

Той направи паралел с митингите против кабинета „ Орешарски”, почнали с почти същите мащаби след избора на Делян Пеевски за началник на ДАНС. По думите му още веднъж става дума за решение, признато без разискване и с опит за извиване на ръце. „ Арогантността на ръководещите и представянето по един измамлив метод докара до реакцията”, означи той.

На 11 януари следва нов митинг, а еко деятелите ще отнесат въпроса и в Брюксел, като се чака поредна наказателна процедура против България по линия на опазването на околната среда. Нашата страна има най-вече точно поради заличаване на природата.

„ Тези хора демонстрираха, че ще пречат до последно на развиването на българския зимен туризъм”, разяснява Стайков. Според него точно еко деятелите са причина жителите на 200 български планински и полупланински общини да не могат да живеят по-добре.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР