В различни райони на Япония поради силните снеговалежи се е

...
В различни райони на Япония поради силните снеговалежи се е
Коментари Харесай

7 души загинаха от силните снеговалежи в Япония

В разнообразни региони на Япония заради мощните снеговалежи се е стигнало до разнообразни произшествия, при които са починали седем души. С пострадвания са към 70 души, добавя телевизия Ен Ейч Кей, оповестява Българска национална телевизия.

Най-много жертви има в префектура Фукуи, намираща се на крайбрежието на Японско море, където изобилния снеговалеж докара до навявания и преспи с височина два метра. Има починали и в префектурата Нигата, както и град Йокохама, намиращ се южно от столицата Токио.

До огромна част от жертвите се е стигнало, когато хора се опитвали да почистят покривите на къщите си от изобилния сняг, подхлъзвали се и падали съдбовно. Има и отровили се от отработени газове в коли, попаднали в клопката на снежната буря.

Силните снеговалежи не стопират в Япония към този момент втора седмица. За това време по крайбрежието на Японско море паднаха превалявания, равняващи се на средномесечната норма. Поради това в обособени дни бяха прекъсвани полетите на самолети, спираше придвижването на влакове по редица линии в централната част на страната, учебни заведения оставаха затворени.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР