В различни етапи от живота си всеки човек се опитва

...
В различни етапи от живота си всеки човек се опитва
Коментари Харесай

5 начина да завържете приятелство с някого

В разнообразни стадии от живота си всеки човек се пробва да стартира другарство с някого. Това може да стане още в най-ранна детска възраст, в учебно заведение и несъмнено като зрял човек. Сприятеляването в детството може да бъде толкоз просто, едвам си разделим една играчка или да решим, че внезапно сме станали „ най-хубави другари “. Но колкото повече порастваме, толкоз по-малко просто става това и толкоз повече се трансформира другарството.

Макар че няма един-единствен верен метод за основаване на другарство с някого като възрастен, ето няколко метода за разчупване на леда, които могат да оказват помощ.

Подчертайте някаква аналогия

Коренът на основаването на другарство с някого постоянно е скрита аналогия, без значение дали става въпрос за общ интерес, занимание или възприятие за комизъм. Ето за какво изтъкването на нещо общо е превъзходен метод да се обърнете към някого, с който желаете да станете другари. Коментирането на общата ви обич към къмпингуването, сушито или спорта демонстрира, че обръщате внимание на другия човек и се интересувате от него. Освен това можете по-лесно да подготвите почвата за бъдещи проекти, когато има нещо общо.

Ключът е да не го насилвате. Избягвайте да преувеличавате и не се опитвайте да бъдете някой, който не сте, единствено с цел да намерите нещо общо. Забелязването и подчертаването на същинските прилики ще накара и двамата да се почувствате по-комфортно. В същото време това ще ви помогне да се визиите като достоверни и ще усили възможностите да започнете другарство с някого.

 другарство с някого

Задавайте им въпроси

Често си мислим, че с цел да спечелим хората, би трябвало да бъдем впечатляващи. Трябва да имаме забавни неща за казване, да сме добре осведомени по тематиката или да сме занимателни и развлекателни, в случай че желаеме да стартираме другарство с някого. Но тайната на спечелването на другари и построяването на връзки в действителност е тъкмо противоположната.

Накарайте другия човек да се почувства впечатляващ и той ще ви хареса. Хората обичат да приказват за себе си – това е просто факт. Затова се фокусирайте върху другите и се интересувайте същински от това, което имат да кажат. Задавайте премислени, отворени въпроси, а не такива, на които може да се отговори с „ да “ или „ не “. Така ще си дадете късмет за по-пълноценна полемика, с която може да се опознаете взаимно.

 другарство с някого

Направете им комплимент

Създаването на другарство с някого може да бъде реализирано с лек комплимент. Комплиментите от непознати или от хора, които не познаваме добре, могат да бъдат толкоз мощни. Тъй като са непредвидени, те даже могат да бъдат по-ценени. Един комплимент на евентуален нов другар може да бъде задоволително запаметяващ се, с цел да сложи началото на мощна връзка и да завържете другарство с някого.

Може да ви се коства по-лесно да вършиме похвали за неща, които са явни, като физическия тип или стила, само че в случай че се чувствате подготвени за това, направете нещо по-лично. Направете комплимент за тяхната работна нравственос, творчество или страховит смях. Тези откровени и проницателни похвали са тези, които остават в съзнанието ни и са ключът към основаването на другарство с някого. Освен това излизането отвън рамките на повърхностното може да накара хората да се почувстват видени и чути по метод, който в действителност предизвиква връзката и другарството.

 другарство с някого

Предложете помощ

Едно от главните неща, които отличават положителните другари от елементарните познати, е прочувствената, практическата и обществената поддръжка. Ето за какво да съобщите на някого, че сте разполагаем, в случай че има потребност от помощ, е превъзходен метод да се приближите до него. Така незабележимо ще му дадете да разбере, че се интересувате от това да бъдете другари.

Например, в случай че хората, с които желаете да станете другари, упоменат, че се местят в нов дом, предложете да преместите няколко кашона или да им помогнете да изберат мебели. Ако са уплашени от презентация в работата или изпит в университета, предложете им да им занесете кафе по-късно. Това може да работи изключително добре, в случай че можете да работите дружно за постигането на обща цел.

Предлагането на осезаема поддръжка или съществуването на съответна цел, с която и двамата да си помагате, може да сътвори другарство с някого. Това ще даде на евентуалния другар да разбере, че заслужавате доверие, подкрепяте се и сте деликатни.

Използвайте възприятие за комизъм

В края на краищата, какъв е смисълът на другарството, в случай че не да се посмеете добре? Хуморът в действителност е значима основа на другарството, само че не става въпрос за описване на вицове или за опити да покажете остроумието и чара си. Всъщност той има доста малко общо с това да впечатлите другия и всичко е обвързвано с това да се опитате да накарате и двамата да се почувствате по-спокойни.

Споделянето на лека смешка или комичен коментар за обстановката, в която се намирате, разрешава на другия човек да придобие визия за вашата персона. Освен това и двамата ще можете да се отпуснете и да се опознаете, когато не приемате всичко толкоз на съществено. Така по-лесно можете да започнете другарство с някого и да разчупите ледовете. Не забравяйте, че другият човек също може да ви харесва за другар, само че да се тормози да ви заприказва.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР