В разгорещена размяна на реплики по расовия въпрос на предизборния

...
В разгорещена размяна на реплики по расовия въпрос на предизборния
Коментари Харесай

Последният дебат между Тръмп и Байдън бе белязан от обвинения в расизъм, корупция и зависимости

В разгорещена замяна на реплики по расовия въпрос на предизборния спор сред Доналд Тръмп и Джо Байдън претендентът на демократите упрекна държания глава, че " налива бензин във всеки расистки пожар ", предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Байдън сподели още, че Тръмп е измежду най-расистките президенти, които Съединени американски щати са имали в актуалната история.

Президентът Тръмп отвърна, че е индивидът, който е минимум расист в залата на дебата.

Тръмп повдигна въпроса и за това, че в предишното Байдън е подкрепял закони, довели до по-високи равнища на отнемане от независимост, изключително измежду чернокожите мъже.

Байдън призна, че е направил неточност като е подкрепял такива законопроекти и даде обещание да анулира ефикасните присъди за ненасилствени закононарушения, свързани с опиати, като се акцентира на рехабилитацията.

Тръмп посочи, че неговата администрация е постигнала триумфи в региона на расовото пълноправие. От времето на Ейбрахам Линкълн никой не е правил толкоз, колкото мен, за чернокожите, съобщи президентът.

Кандидатът на Демократическата партия за президент на Съединени американски щати Джо Байдън даде обещание, че още през първите си 100 дни ще очертае път за приемане на американско поданство за 11 милиона незаконни имигранти, които са в Съединени американски щати, предадоха международните организации.

Байдън сподели, че ще изпрати проекта си за имиграцията в Конгреса на Съединени американски щати и се зарече малолетните незаконни имигранти ще могат да останат в страната.

Той упрекна Тръмп в незаконна политика към децата имигранти, които са били разграничени от родителите си на границата. Тези деца са сами, няма къде да отидат, това е незаконно, акцентира Байдън.

Тръмп отвърна, че до момента в който 8 години е бил вицепрезидент Байдън е " строил кафези " и не е направил нищо за имиграционна промяна. Той настоя, че тези деца са довеждани в Съединени американски щати от неприятни хора и картели. Президентът акцентира, че чужденците би трябвало да идват в Съединени американски щати легално.

Байдън, бе поканен от президента републиканец да " даде пояснение " на дебата им по обвиняванията в корупция, съобщи, че в никакъв случай не е получавал пари от чужбина, предадоха международните организации.

Никога през живота си не съм взел и цент от задграничен източник, отбрани се Байдън. Той уточни още, че синът му Хънтър Байдън в контактите си зад граница " не е правил нищо неетично ".

Що се отнася до Украйна, задават се въпроси за това, че той (Хънтър Байдън) е бил в състава на управлението на компанията " Бурисма ", с която аз съм бил работил непозволено, сподели Байдън. Между другото, всички очевидци в процеса за импийчмънт (на Тръмп) обявиха, че безупречно съм изпълнявал отговорностите си и в нищо не съм се отклонявал от разпоредбите, напомни Байдън.

Демократът нападна Тръмп като сподели, че получавал средства от други страни. " Плаща Ви Русия, заплаща Ви Китай ", съобщи Байдън.

Той сподели още, че претендентът на републиканците би трябвало да последва образеца му и да разгласява данъчната си декларация и обърна внимание на медийната информация, че Тръмп има банкова сметка в Китай.

Тръмп сподели, че ще разгласи данъчните си заявления, незабавно щом това е допустимо и повтори извинението си, че сега е обект на одит. Той акцентира, че през 2017 година е платил единствено 750 $ налози, тъй като е бил известен, че преди този момент е надплатил десетки милиони $.

Байдън обаче настоя за доказателство. " Покажете ни и спрете да увъртате ", настоя демократът.

По време на дебата Тръмп съобщи че установяването на работни връзки с водача на КНДР Ким Чен-ун е помогнало да се избегне нуклеарна война сред Вашингтон и Пхенян.

Той разкри, че преди встъпването му в служба някогашният президент Барак Обама му споделил, че обстановката към КНДР е най-големият проблем на Съединени американски щати и изразил опасения, че сред двете страни може да избухне нуклеарна война.

В момента имам доста положителни връзки с него (Ким Чен-ун), имаме доста положителни връзки, а не война, сподели Тръмп.

Байдън упрекна президента, че е легитимирал Северна Корея и приказва за положителния си другар (Ким Чен-ун), който е престъпник, престъпник. И че споделя какъв брой са добре нещата, когато Северна Корея има доста по-голям потенциал да изстреля ракета, която може да доближи американска територия.

На изказванието на Тръмп, че " имаме положителни връзки " с КНДР, Байдън отговори, че " имахме положителни връзки и Хитлер преди той да нахлуе в Европа. Хайде стига! "

По време на дебата Тръмп отдели време, с цел да похвали водещата Уелкър и сподели, че се отнася с надълбоко почитание към работата й.

Си Ен Ен съобщи, че като цяло Тръмп е приказвал 3,5 минути повече от съперника си. По данни на медията, изявленията на президента Тръмп са били общо 41 минути и 16 секунди ефирно време. Байдън е изложил позициите си в 37 минути и 53 секунди.

Това бяха последните предизборни диспути преди президентските избори в Съединени американски щати на 3 ноември. Тогава с изключение на президент и вицепрезидент, ще се избират 435 членове на камарата на представителите и една трета от сенаторите, както и губернатори на 13 щати и територии.

Веднага след края на дебата на сцената при Тръмп и Байдън отидоха съпругите им. Джил Байдън прегърна мъжа си, а Мелания Тръмп замени няколко думи с президента.

Двете двойки постояха няколко секунди на сцената и по-късно се отдръпнаха зад кулисите, в противоположни направления.

Двамата кандидати слязоха от сцената на конферентната зала без да си кажат сбогом.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР