В разгара на туристическия сезон британските полиция, министерство на външните

...
В разгара на туристическия сезон британските полиция, министерство на външните
Коментари Харесай

Бягай, скрий се, обади се - съвети за безопасност при терористични атаки

В разгара на туристическия сезон английските полиция, министерство на външните работи (Форин офис) и туристическата промишленост съветват туристите да бъдат нащрек за терористични офанзиви в четириминутно видео. То инструктира летовниците да бягат, да се скрият и да се обадят за помощ при положение на офанзива ( “run, hide, tell ”) и дава още скъпи препоръки:

Ако има безвреден път за бягство - тичайте. Настоявайте и другите да дойдат с вас. Не позволявайте непознатата колебливост да ви забави. Не взимайте багаж със себе си. Ако няма къде да избягате - скрийте се. Ако можете, информирайте се за околните изходи. Избягвайте места без излаз. Ако имате опция, се барикадирайте. Стойте надалеч от вратите и прозорците. Бъдете тихи и изключете звука на телефона си. Когато сте в сигурност, се обадете в полицията, обяснете къде сте и в случай че можете, дайте информация за нападателите - по какъв начин наподобяват, какъв брой са, къде са се насочили и така нататък Изпълнявайте прецизно напътствията на полицията.

За пръв път видеото беше публикувано от полицията в Обединеното кралство през декември 2015 година след атентатите в Париж, в които починаха 130 души.

„ Насърчавам хората да гледат този филм, преди да заминат на отмора. Макар да няма съответна информация, че английските туристи ще бъдат цел на атентаторите, тя дефинира някои елементарни стъпки, които всички ние можем да предприемем, с цел да сведем до най-малко въздействието на офанзивата “, съобщи министърът по националната сигурност и противопоставяне на тероризма Лорд Ахмад.

„ Искаме хората да одобряват видеото по метода, по който одобряват инструкциите за сигурност на авиолиниите. Те не чакат нещо неприятно да се случи, само че това е рационална защитна мярка, с цел да се покаже какво да вършат “, споделя Скот Уилсън, народен координатор на самодейността на държавното управление за отбрана и подготовка.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР