В разгара на туристическия сезон акция „Скорост“ по пътищата на

...
В разгара на туристическия сезон акция „Скорост“ по пътищата на
Коментари Харесай

Масова акция по пътищата! КАТ изкарва камерите

В разгара на туристическия сезон акция „ Скорост “ по пътищата на страната.Събитието е част от европейска самодейност за надзор на скоростните режими, показва NOVA.

Тя стартира в понеделник и ще продължи до края на седмицата. От полицията споделят, че към 30% от злополуките стават точно поради висока скорост. Такива интервенции се организират през няколко месеца, като нормално записаните нарушавания са хиляди.

През първите шест месеца на тази година злополуките в страната са съвсем 3000. Загиналите над 250, а ранените повече от 3600.

Санкциите за превишената скорост могат да стигнат до стотици левове и лишаване на шофьорска брошура за период от три месеца.

„ Фокусът на интервенцията е ориентиран към определяне на нарушавания, свързани с превишаването на скоростта. Такава интервенция беше извършена при започване на април. По време на първата такава бяха открити към 37 000 нарушители”, изясни основен контрольор Илия Георгиев от „ Пътна полиция “

Предишната седмица институциите във Варна се събраха, с цел да обсъдят ограничения за понижаване на злополуките в региона. Търсят се ограничения за понижаване на тежки произшествия. Като съществена причина за тях беше посочена точно несъобразената скорост. А съгласно цифрите починалите при пътнотранспортни катастрофи във Варненския регион за първото шестмесечие са със 75% повече по отношение на същия интервал на предходната година. Пострадалите пък са двойно повече.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР