В разгара на първия топъл сезон за годината сме и

...
В разгара на първия топъл сезон за годината сме и
Коментари Харесай

Как да се справим с ужаса от връщането у дома след почивка

В разгара на първия топъл сезон за годината сме и пролетта разпростира капацитета са, а от разнородни уеб сайтове ни затрупват с предложения за извънредни почивки. Сега е моментът да презаредите батериите. Тялото има потребност от О2 и придвижване, страстите – от вентилиране, душата ви – от наслада, написа Флагман.

Така че няма какво да ви спре да отпътувате към залеза като по филмите. Когато сте на отмора, всичко, несъмнено, е отлично, само че за жалост дните отлитат бързо и краят на дозата благополучие свети в сигнално алено против вас. И тъкмо върху този край ще се съсредоточим с няколко скъпи съвета за това по какъв начин да избегнете депресивни положения при връщане от отмора.

По-приятно е прибирането вкъщи в събота , с цел да разполагате с задоволително време, което да ви обезпечи психически буфер за адаптация и равномерен преход към делничното всекидневие. При завръщането си пробвайте да оставите целия багаж в колата през нощта. Така избягвате тежкото и неприятно разтоварване на куфари, което след продължителното шофиране ще изцеди и последните ви сили. А и цялото пространство би се изпълнило с хаос от тях, което още повече ще повдигне градуса на напрежението.

Вместо това, влизайки у дома, вие можете просто да се отпуснете на дивана, попивайки с приятност атмосферата на познатото и обичаното - вашия дом.

Тук с наслада развенчаваме мита, че когато се прибирате от отдих, от вас се желае да преливате от сила и да сте свежи като краставички, имащи сили да захванете главно разчистване. Почивките дават отмор на сетивата и страстите ни, тъй като сменяме места, хора и действия и това ни насища с ендорфини. От друга страна обаче, във вас се натрупва и една отмалялост, обвързвана с акомодацията към новото място, с режима на хранене и спане, които са проведени по този начин, че от време на време ви вадят от зоната на конфорт. Смяната на банския, когато сте в релакс зоната, с облекла за хранене и след това връщането още веднъж в спа звучи изтощително още до момента в който го пиша.

Така че не поставяте пред себе си упованието да сте бодри след връщане от отмора, тъй като няма да сте. Бодър ще бъде духът ви, свежи ще са насъбраните усещания, само че тялото и душeвността ви ще се нуждаят от вашето нежно отношение.

Ето за какво е отлично да се погрижите за това още преди да сте отпътували. Пригответе ваше обичано ядене , което да може да се остави във фризера, до момента в който се приберете. Оставете дома си прелестно спретнат, с цел да ви вдъхне уют и топлота след връщане. Изберете обичан от вас музикален албум или желан филм, които с едно натискане на екрана да изпълнят пространството с самодоволство. Купете си сувенири и приложно изкуство от мястото, на което сте били, с цел да отнесете парченце от него с вас. Още до момента в който го избирате, си представете мястото, на което да го поставите и предвкусвайте приятното прекарване.

Ето по какъв начин още с влизането си вкъщи вие украсявате дома си с нова и красива движимост и по този начин си осигурявате един чист, спретнат и любящ дом, който ви приветства с нова класификация, вкусно и доста бързо приготвено ястие, обичана музика и занимателен филм. Отпускате се блажено на дивана и се наслаждавате, тъй като има ли по-прекрасно нещо от това да се завърнеш вкъщи...
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР