В разгара на мръсната руска война срещу Украйна в центъра

...
В разгара на мръсната руска война срещу Украйна в центъра
Коментари Харесай

Митрофанова се пъчи в центъра на София – Русия възстановила българската държавност, да славим приноса на граф Игнатиев

В разгара на мръсната съветска война против Украйна в центъра на София – Военния клуб се организира следващото хибридно и пропагандно съветско мероприятие, с поддръжката на родни русофили, маргинализирани политици и остарели пенсии от БКП-БСП. Естествено то е под крилото на Руското посолство и Руския културно-информационен център.

Най-скандална е тематиката на измислената съветска конференция „ 145 години от Руско-турската Освободителна война 1877-1878 година и възобновяване на българската държавност. Приносът на граф Н. П. Игнатиев за Освобождението на България “. Като водещ уредник е показан Фонд „ Устойчиво развиване за България “, взаимно с други обществено-политически обединявания.

В приветственото си слово към участниците в конференцията посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова  твърди, че външната политика на Русия постоянно е била съзидателна и се е стремила към основаване на по-справедлив свят. Тя изброи достижения на Временното съветско ръководство отпред с княз А. М. Дондуков-Корсаков по полагане на основи за цялата система за ръководство и обезпечаване на устойчиво действие на младата българска страна. Като незабравим факт Митрофанова посочи, че към започване на работата на първото Народно заседание през 1879 година съвсем цялата гражданска администрация на страната се е състояла от българи, осведомят за събитието от Руското посолство.

На пропагандната конференцията е показана и фотодокументална галерия за граф Игнатиев, която по-късно ще бъде изложена в Руския дом в София.
Сред участниците в конференцията бяха видяни старите номенклатури-русофили Станка Шопова, Георги Пирински, Румен Петков, Красимир Премянов и други

Конференцията е хибридна агитация, тъй като продължава да насажда легенди и погрешни исторически обстоятелства за „ освободителката “ Русия. Руска небивалица е, че българската държавност е възобновена с войната сред съветската и турската империи, а приносът на граф Игнатиев е на първо място за обесването на Левски и потискането на национално освободителните битки на българите. Цинично е, че Русия приватизира като напълно свои заслугите за успеха на Османската империя, забравяйки подвига на българските опълченци, хилядите украинци, финландци, поляци, румънци… Недопустимо е сходна кремълската агитация да се лее в европейска и натовска столица, до момента в който ежеминутно съветски патрони и снаряди избиват почтени украинци, унищожават страната им, унищожават ориси.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР