В разгара на лятото хиляди хора прекарват почивката си в

...
В разгара на лятото хиляди хора прекарват почивката си в
Коментари Харесай

Хотелски чаршафи сеят хепатит и кандида

В разгара на лятото хиляди хора прекарват почивката си в някой комфортен хотел край морето. Дори в най-чистите стаи за посетители обаче се крият редица бактерии. Сред най-честите преносители на инфекции е спалното долни дрехи.

За да бъдат лимитирани вероятните рискове за здравето, Министерство на здравеопазването предлага нова разпоредба за хигиеничните условия към устройството и употребата на публичните перални. Тя планува разграничение на пералните услуги.

От претекстовете към документа излиза наяве, че в публичните перални е въведена порочната процедура болничното долни дрехи да се пере по едно и също време с хотелското и това от детските заведения. Експертите сигнализират, че некачественото изпиране и смесването на бельото може да бъде причина за разпространяването на инфекции и бактерии.

Сред плануваните ограничения за спирането на тази рискова процедура са периодически медицински прегледи и проучвания на личния състав, отделяне на обособени пространства за работа с инфекциозни структури и други

Чрез погрешно изпраното спално долни дрехи могат да бъдат предадени болести като вируса на хепатит А, норовируси, ротавируси, салмонела, Ешерихия коли, кандида и други, написа „ Телеграф “.

Освен в чаршафите, рисковете за здравето се крият и в покривалото за леглото, възглавниците и матрака. Според специалисти, колкото и да сме изморени след дългото пътешестване, в никакъв случай не трябва да лягаме в леглото непосредствено върху ковертюрата, защото тя се пере най-рядко. Същото се отнася и за завивките. Независимо какъв брой чисто и уютно наподобяват те, допустимо е да не са изпрани добре. Препоръчително е да ги огледаме деликатно преди да се мушнем в тях.

Понякога заплахите, които ни дебнат в леглото не могат да бъдат видени с невъоръжено око. Възглавниците и матраците да вземем за пример, са удобна среда за развиването на акари и така наречен Креватни дървеници. Макар, че на процедура те са невидими, можем да проверим за следи от тях, като огледаме горната табла на леглото. Ако забележите дребни черни или червени на цвят прашинки, това е сигурен знак за наличието им.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР