В райони около Франция, Португалия и Скандинавия, археолози открили инструменти,

...
В райони около Франция, Португалия и Скандинавия, археолози открили инструменти,
Коментари Харесай

Археолози откриха скелет с лечебни татуировки

В региони към Франция, Португалия и Скандинавия, археолози разкрили принадлежности, които евентуално са били употребявани за изработката на татуировки с лечебна цел? Те датират от последната ледникова ера - т.е. от към 10 000 години пр.н.е.

Запазеният скелет, именуван " тиролски лед ", е с съвсем непокътната кожа, върху която личат следите от тауировки. също има татуировка. Краката, глезените, китките и гръбначният дирек са покрити с кръстове и успоредни линии.

Когато учените изследват скелета посредством спектрален разбор, те откриват, че татуировките са върху заболели стави? Така се стига до заключението, че с изключение на знакови татуировки, в античния свят е имало и такива - с лечебна цел.

Известно е, че татуировките имат дълга история, която обгръща всички континенти, доста страни и вековни обичаи и традиции. Някъде те са символизирали публичен статут - дали съответният им притежател е с първокласен, или невисок генезис. В антична Гърция, да вземем за пример, татуировките са били употребявани за маркиране на плебеи, а в античен Рим - за маркиране на бегълци. В Европа, татуировки си слагали нарушители - по-често пандизчии.

За хората от Нова Зеландия и коренните американци, обаче, татуировките са били обредни - символизиращи война, победа в борба, или културни достижения.

В днешния свят татуировките изгубват този публично важен темперамент и от ден на ден се трансформират в самостоятелен знак - израз на артистичен егоцентризъм и дръзновен темперамент.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР