В Район “Централен започна премахването на опасни търговски постройки. Те

...
В Район “Централен започна премахването на опасни търговски постройки. Те
Коментари Харесай

Махат опасни търговски обекти в центъра на Пловдив

В Район “Централен " стартира премахването на рискови търговски постройки. Те се намират на ул. " Антон Тайнер ".

“Постройките са противозаконни и рискови, не се употребяват от години ", заяви за Plovdiv24.bg районният кмет. Той изясни, че има пуснати заповеди за срутване, които са минали през Върховен касационен съд и процедурата е доказана. На терена ще се построи паркинг, защото региона има голяма потребност от места за паркиране. В бъдеще даже е планувано построяването на паркинг на две равнища там. “Теренът е на 100% общински ", сподели Стаменов.

Собствениците са употребили терена въз основата на член 120 от Постановление като са построили там краткотрайно преместваеми уреди със строителни позволения. Общината им е предложила да си закупят земята, само че те не са го създали във времето. След това постановлението отпада и като нефункциониращи обекти и във тип рисков за битие те са разказани за унищожаване към днешна дата.

" Теренът ще бъде озеленен и ще се построи паркинг за потребностите на живущите. Не е целесъобразно съществуването на пустеещи и рискови постройки там, които са били употребени и от бездомници. Има риск и от пожари. Собствениците са получили заповедите и са били поканени сами да си ги съборят, само че не са подхванали дейности до момента. Затова сега бригада отстранява постройките ", изясни районният кмет. " В непосредственост до тях има спортна и детска площадка, през тях минава и пътека до Детска градина " Малкият принц ". Такъв вид постройки не би трябвало да има по това трасе ", безапелационен е Стаменов.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР