В район Одесос се извършва интензивна есенна резитба на дървета

...
В район Одесос се извършва интензивна есенна резитба на дървета
Коментари Харесай

Нещо важно ще се случи в централната част на Варна тези дни

В регион " Одесос " се прави интензивна есенна резитба на дървета и клони, рапортуваха през днешния ден на кмета Благомир Коцев озеленителните компании и експерти-еколози, ангажирани с озеленяването на града. Срещата е първата от регулярните ежеседмични срещи в Община Варна, на които ще бъдат обсъждани  и следени поддръжката, развиването и обогатяването на зелената система в града.   

На ул. " Княз Александър Батенберг " в сектора от улиците " Свети Климент " и " Архимандрид Филарет " през днешния ден се прави спешна резитба на сухи и рискови клони, осведомиха еколозите от регион " Одесос ".

Днес и на следващия ден (9 и 10 октомври) на ул. " Княз Александър Батенберг " в региона сред бул. " Приморски " и ул. " Шипка " ще се извърши скъсяваща короната резитба на дърветата, осведомиха още по време на срещата компаниите. Пътното платно няма да бъде затваряно, само че е допустимо да зародят краткотрайни усложнения в придвижването на коли, допълват още те.

В пешеходната част на бул. " Сливница " от светофара на бул. " Мария Луиза " в посока входа на Морската градина се правят действия по унищожаване посредством фрезоване на остарели дънери, оповестиха от компанията отговаряща за озеленяването в централната част на града. Местата ще бъдат обработени и готови за засаждане на нови дървета от типа " Вечнозелена магнолия грандифлора ", допълват озеленителите.

Утре – 10 октомври, във времевия интервал сред 9:00 ч. и 12:00 ч. в южното платно на бул. " Мария Луиза " (в посока Катедрален храм " Успение Богородично " ) ще се прави санитарна резитба на сухи и рискови клони на няколко дървета в региона, предизвестиха още еколозите. Пътното платно няма да бъде затворено, само че заради спецификата на дейностите още веднъж е допустимо за закъснение на автомобилното придвижване.

От понеделник - 14 октомври, според от метеорологичните условия ще започва скъсяваща короната на дърветата резитба на ул. " Д-р " Людвиг Заменхоф " в правата от пл. " Независимост " до ул. " Кап. Петко Войвода ", стана ясно още на срещата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР