В Равадиново друг парцел ще се превърне в общински склад

...
В Равадиново друг парцел ще се превърне в общински склад
Коментари Харесай

Община Созопол с жест към социално слаби семейства в Равадиново

В Равадиново различен имот ще се трансформира в общински склад за дърва, кметът Иван Пазвантов бил срещу

Община Созопол приготвя терен от 8 декара, на който ще се обособят към 16 имота, подобаващи за отдаване с отстъпено право на градеж на извънредно нуждаещи се поданици на Равадиново. Това разгласи кметът на крайморската община Тихомир Янакиев по време на среща с жителите на селото, оповестиха от администрацията. По думите на Янакиев теренът е определен след обширен разбор на общинската благосъстоятелност, изработен през 2023 година.

Срещата бе проведена след оповестяването на желанието на Община Созопол да обособи общински склад за дърва в различен собствен имот в местността „ Халваджи дол “, също с съвсем същата повърхност (7,8 декара). Той е земеделска земя, избрана като изоставена равнища.

Кметът на Равадиново Иван Пазвантов изрече недоволството си от проектите на Общината. Според него този имот би могъл да се раздели на по-малки и да се раздаде с отстъпено право на градеж на обществено слаби фамилии.

Кметът на общината Тихомир Янакиев и зам.-кметът Андрей Николов обясниха, че на въпросния терен е била направена инспекция, взаимно с шефа на Оперативна програма „ Общински гори и озеленяване “. Тя е открила, че целият парцел се употребява без правно съображение от частно лице. По време на срещата в Равадиново шефът на „ Общинско горско дружество “ Илия Янгьозов съобщи, че в склада на Общината, който ще се построи в селото, ще се режат и цепят дървата, които се отпускат на обществено слаби жители на по-ниска цена от пазарната.

По този метод в Созопол и Черноморец към този момент няма да се доставят на метровки на куб.м, а на звук, което ще спести шума от рязането, отпадъците, които се изхвърлят в контейнерите и повреждането на тротоарите. Жителите на Равадиново също ще могат да се употребяват от тази услуга, показаха от община Созопол.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР