В ръцете на истински майстор обикновените пълнени чушки се превръщат

...
В ръцете на истински майстор обикновените пълнени чушки се превръщат
Коментари Харесай

Пълнени чушки с богата заливка

В ръцете на същински занаятчия елементарните пълнени чушки се трансформират в същинско угощение за сетивата!

Необходими Продукти

● кайма - 1 кг
● чушки - 1 кг
● ориз - 500 г бял, бисерен
● сол - 2 щипки
● черен пипер - 2 щипки
● чубрица - 2 щипки
● червен пипер - 2 - щипки
● магданоз - 1 връзка
● доматен сок - 1 шише
● лук - 2 глави
● моркови - 2 - 3 бр.
● олио - 100 мл
● брашно - 200 г

За заливката


● прясно мляко - 500 мл
● кисело мляко - 200 г
● брашно - 100 г
● яйца - 5 бр.
● сол - 1 щипки

Начин на подготвяне

Лукът се нарязва на ситно, морковите се рендосват. В бездънен тиган се загрява половината олио. Когато е готово, в него се запържват лукът и морковите. След като са подготвени, към тях се прибавя авансово размитата във вода кайма и се доразбива с тел, с цел да стане на фини трохи.

Когато и каймата е добре запържена, към сместа се прибавя оризът и се долива малко вода, овкусява се с подправките, разбърква се добре и се оставя да покъкри, до момента в който оризът поеме течността.

През това време чушките се измиват и се почистват от семките. Когато са подготвени, се оставят встрани. Плънката се разбърква добре и щом няма съвсем никаква течност, се прибавят доматите. Обърква се всичко добре, поръсва се с наситнения магданоз и се дърпа от котлона. Оставя се да почине за 10-на минути.

През това време се прави заливката. В подобаващ съд се разрушават яйцата дружно със солта. Когато са подготвени, към тях се прибавя киселото мляко. Бърка се добре, след което се прибавят прясното мляко и брашното. Тава, в която ще подреждате чушките, се намазнява с станалото олио.

Чушките се пълнят с плънката, потапят с отвора надолу в брашното и се подреждат в намазнената тава. Така се действа до привършване на количествата. Когато чушките са подготвени, се заливат със заливката и се пекат в авансово загрята фурна на 200 градуса до подготвеност.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР