В рамките на вчерашния ден, 23-годишен мъж, който се идентифицира

...
В рамките на вчерашния ден, 23-годишен мъж, който се идентифицира
Коментари Харесай

23-годишен, представил се за украинец, е задържан за шпионаж в ТЕЦ “Марица-Изток” 2 - Прокуратурата проверява истина ли е това

В рамките на вчерашния ден, 23-годишен мъж, който се разпознава с украински документ за идентичност, е арестуван от защитата на Топлоелектрическа централа “Марица-Изток ” 2, вътре в самата топлоцентрала. При осъществен обиск, са открити дронове, мобилни телефони, фотоапарати, голям брой СИМ карти и карти памет. Същият е арестуван и притеглен в качеството на обвинен за това, че е събирал информация, която съставлява държавна загадка, за да я показа на непозната страна. Това сподели на брифинг представителят на Софийска градска прокуратура (СГП) Христо Кръстев.

" Към сегашния миг се изготвят експертизи, с цел да се откри дали той в реалност е правил фотоси на стратегически обект: в случай че да, какви са тези фотоси и дали на тези устройства се съдържа информация, която съставлява държавна загадка. Същият е арестуван за 72 часа. Предстои внасяне на искане за непрекъсната мярка за неотклонение “Задържане под стража ” от страна на Софийски градски съд ", добави той. 

Прокуратурата е изискала информация от партньорски служби дали арестуваният в действителност е украински жител и дали се занимава с шпионска активност. 

" Той в качеството на обвинен е дал пояснения, споделя по кое време е пристигнал в България: от кое място е влезнал, какво е правил, с кого се е срещнал. Тази информация се ревизира - дали дава отговор на обективната реалност. Проверява се и дали съответният човек е обвързван с други, извършващи сходна активност. Няма информация да е бил подкрепят от вътрешен човек ", заяви още представителят на СГП. 

Заплаха за сигурността на страната няма, безапелационен е той. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР