В рамките на този втори етап корабът ще освободи в

...
В рамките на този втори етап корабът ще освободи в
Коментари Харесай

Американският кораб Сигнус се отдели от МКС, започва двуседмична самостоятелна мисия

В рамките на този втори стадий корабът ще освободи в орбита голям брой микроспътници от стандарта CubeSat чрез платформата SlingShot, създадена от частната компания SEOPS. Ще бъде извършен и следващият опит Saffire, при който вътрешността на кораба ще бъде съзнателно възпламенена. Този опит обезпечава на НАСА огромно количество данни за държанието на пожари в условия на микрогравитация. Данните ще разрешат основаването на технологии, които ще разрешат по-ефективното преодоляване на пожарите. 

Напомням на читателите, че корабът “Сигнус ” бе изстрелян от Средноатлантическия районен космодрум на Съединени американски щати чрез американската ракета “Сигнус ” през февруари. Корабът наред достави на живеещите на МКС астронавти 3 400 кг потребен товар.

За разлика от товарния транспортен съд “Драгън ” на СпейсЕкс, корабът “Сигнус ” на американската компания Нортроп Груман не може да се завръща на Земята и вместо това ще изгори в атмосферата. Безопасното извеждане от орбита е планувано за 29-ти май, с което полетът ще завърши. 

За повече информация: НАСА

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР