В рамките на тази година Bitcoin отбеляза ръст от близо

...
В рамките на тази година Bitcoin отбеляза ръст от близо
Коментари Харесай

Може ли Bitcoin да достигне 1 млн. долара за 90 дни?

В рамките на тази година Bitcoin означи растеж от близо 70%, а CNBC показва, че хората от промишлеността остават оптимистично настроени, най-малко за краткосрочното бъдеще на криптовалутата.    Те даже чакат тя да доближи нови върхове през тази година.     До момента Bitcoin доближи историческия си връх от 68 990,90 $ през ноември 2021 година Оттогава насам цената на виртуалната валута е спаднала с към 60%, само че Маршал Биърд, основен стратегически шеф на американската криптоборса Gemini, е безапелационен, че тя може да доближи до 100 000 $ в границите на 2023 г.    По думите му един път доближи ли до предходния си рекорден връх, " не е нужно доста цената му да доближи 100 000 $ ”. За да се случи това най-голямата криптовалута в света би трябвало да скочи с към 270%.     Тези прогнози, показва CNBC, бележат първите оптимистични нотки в криптоиндустрията след миналогодишния ѝ провал. За съпоставяне, мненията, събрани от ръководители на бранша през януари, разказват 2023 като “година на предпазливостта ”.   

Може ли да се трансформира Bitcoin в цифрово злато? 
Част от позитивните оценки във връзка с Bitcoin се дължат значително на метода, по който активът се показва по време на разтърсванията в американската банкова система, провокирани от срутва на Silicon Valley Bank, Silvergate Capital и Signature Bank.    В тази среда, вместо да се срине Bitcoin се увеличи, като съгласно неговите последователи това е доказателство, че криптовалутата е действителна опция на обичайните банкови активи, в която хората могат да влагат безвредно парите си.     В продължение на доста години последователите на Bitcoin настояват, че криптовалутата може да играе ролята на " цифрово злато " - сигурен актив, който дава на вложителите отбрана против инфлация, и подобаваща инвестиция по време на разтърсвания. Но волатилният му темперамент не разреши това мнение да се наложи, показва CNBC.       Остава да забележим дали в новата среда тази теза ще се потвърди.   Залог за 1 млн. долара    Дискусиите за това до каква степен може да стигне цената на Bitcoin през тази година се ускори, откакто Баладжи Сринивасан, вложител и някогашен софтуерен началник в Coinbase, заложи 2 млн. $ на 17 март на това, че Bitcoin ще коства 1 млн. $ или повече след 90 дни, напомня CNBC.    

Залогът е изработен в отговор на консуматор на Twitter, който декларира, че ще заложи 1 млн. $ на това, че Съединени американски щати няма да навлязат в хиперинфлация. 
Сринивасан твърди, че " светът се преориентира към Bitcoin като цифрово злато ", защото хиперинфлацията стартира да ерозира цената на американския $. Това, съгласно него, стимулира страните, физическите лица и фирмите да стартират да купуват огромни количества от най-доказаната криптовалута.      Цена от 1 млн. $ за Bitcoin би представлявала почти 3600% нарастване по отношение на актуалната цена на цифровата валута.    Тази прогноза обаче провокира усмивки у анализаторите. Маршал Биърд от Gemini е един от тях, като, по думите му, " евентуално има свят, в който Bitcoin да доближи един милион $ ", само че не и за 90 дни.    " Мисля, че с цел да стане Bitcoin милион $ за 90 дни, в света би трябвало да се случат някакви откачени неща, които никой не желае ", споделя той пред CNBC, добавяйки, че сходна стойност е допустима най-рано след 10 години.        
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР