В рамките на Световния дена на ходенето – 7 октомври,

...
В рамките на Световния дена на ходенето – 7 октомври,
Коментари Харесай

740 участници събра в Добрич Световният ден на ходенето

В рамките на Световния дни на ходенето – 7 октомври, измежду 740 участници, присъединили се в проявата, проведена от Община град Добрич, бяха и деца от ДГ №12 „ Щурче “, ДГ №17 „ Първи юни “ и ОУ „ Христо Смирненски “ – сътрудници по план „ Равен късмет за достъп до качествено обучение и предварителна защита на вторична сегрегация “, финансиран от Центъра за просветителна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.

Проектът на Община град Добрич е ориентиран към унищожаване на просветителните бариери и недопускане на вторична сегрегация.

Стимулирани от просветителните посредници, работещи по плана, с финансовата поддръжка по Национален парк „ Подпомагане на общините за просветителна десегрегация “, всички участници в просветителния развой - деца, възпитаници, учители и родители, се причислиха към международната самодейност за здравословен метод на живот посредством най-естествената и налична физическа интензивност – ходенето.

Възможността за другарство отвън територията на просветителните институции, трансформира самодейността освен в приятна пешеходна екскурзия измежду природата, а във опция за продан на отзиви и хрумвания по отношение на значимостта на взаимоприемането в детската градина и учебното заведение, както и в обществото като цяло.

Спортното събитие бе най-вдъхновяващо, за най-малките, а родителите и учителите, показаха подготвеност за взаимно присъединяване и в други общински прояви.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР