В рамките на стартиралата операция с кодовото име Бяло тази

...
В рамките на стартиралата операция с кодовото име Бяло тази
Коментари Харесай

Акция Бяло: Ударената наркооранжерия край София се помещавала в 15 ремаркета на камиони

В рамките на стартиралата интервенция с кодовото име " Бяло " тази нощ и рано тази заран са арестувани 56 души, разрушени са и две огромни наркооранжерии - в с. Равно поле до София и в с. Томпсън край Своге.
Още по темата
Четирима са арестувани в голямата оранжерия за развъждане и обработка на опиати до с. Равно поле,  заяви окръжният прокурор на София Наталия Николова пред медиите. Става дума за паркинг, на който е имало 15 влекача за камиони, свързани един с различен, с обособено  пространство за сушене на марихуана.

Разбита е и друга оранжерия в с. Томпсън, покрай Своге , като сред двете няма връзка, сподели Николова и уточни, че в разрушената през днешния ден оранжерия, проверяващите са намерили суха тревиста маса и няколко хиляди стръка марихуана.

Според шефа на ГДБОП Калин Стоянов става дума за доста високотехнологични пространства . По случая се работи от няколко месеца. Намерената марихуана през днешния ден е в друг етап на напредък. В тези пространства е вървял целият цикъл - от засяването, през развъждане, до бране и сушене на продукцията. Към оранжерията имало и сериозен генератор, който осигурявал снабдяването с ток.

Четиримата арестувани нямат предходни регистрации в полицията. Предполага се, че оранжерията в Равно поле работи от няколко месеца.

В с. Томпсън има двама арестувани за 72 часа с няколко престъпни прояви. Единият от тях осъждан няколко пъти. Прокуратурата ще желае непрекъснатия им арест, сподели Николова.



Акция " Бяло " е разпоредена от Главния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров и в нея вземат участие над 3 хиляди полицейски чиновници. Продължават претърсванията в домове на лица от престъпния контингент, против които се водят каузи или има данни, че се занимават с разпространяване на опиати.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР