В рамките на следващата седмица ще завърши ремонтът на участъка

...
В рамките на следващата седмица ще завърши ремонтът на участъка
Коментари Харесай

До седмица пускат ремонтирания участък от автомагистрала Тракия

В рамките на идната седмица ще приключи ремонтът на сектора от Автомагистрала „ Тракия “ сред връзката за Автомагистрала „ Марица “ и пътен възел „ Чирпан “ и придвижването по правата ще бъде възобновено, разгласи министър-председателят Бойко Борисов.

Заедно със зам.-министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков министър председателят направи оглед на финалните действия по 6-километровия сектор от автомагистралата, част от общо 16,5 км от Автомагистрала „ Тракия “, които се обновяват сега. „ След 3-4 дни българските жители ще карат действително по нова автомагистрала “, посочи министър председателят и уточни, че асфалтът, който се поставя в сектора, може да устоя натоварване от 12,5 тона на ос. „ Мантинели, мрежи, канавки, основа, всичко е ново.Навремето го направиха по този начин, че си оставиха ръцете “, добави министър-председателят.

С стартирането на придвижването в ремонтирания 6-километров сектор трафикът в посока Бургас ще минава от пътен възел „ Чирпан “ по третокласния път III-664 през околовръстния път на Чирпан и по път II-66 Чирпан – Стара Загора до пътен възел „ Чирпан - изток “, където ще се връща на автомагистралата, и назад.Ремонтните действия на 10-колометровата права до пътен възел „ Чирпан – изток “ се планува да завършат до 17 април.

Строителните действия в 16,5-километровия сектор са част от почналия през октомври 2020 година поетапен ремонт на общо 52 км от Автомагистрала „ Тракия “. В края на декември завърши обновяването на 12 км от Автомагистрала „ Тракия “ в двете платна, сред пътните възли „ Белозем “ и „ Оризово “. Трасето е с нова асфалтова настилка, усъвършенствано отводняване, хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничаващи системи. В платното за Бургас през предходната година беше освежен и 2-километров сектор сред км 198 и км 200. Целта е откакто приключи ремонтът на 16,5-километровия сектор, да продължат дейностите в последните 24 км до пътен възел „ Стара Загора “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР