В рамките на септемврийското си живо предаване Apple току-що открехна

...
В рамките на септемврийското си живо предаване Apple току-що открехна
Коментари Харесай

Apple Watch Series 9 беше официално обявен от Apple с много и мащабни новости

В рамките на септемврийското си живо предаване Apple преди малко открехна завесата за новия Apple Watch 9, който предлага доста нови функционалности.

Замествайки миналогодишния Apple Watch 8, Apple Watch 9 ще бъде главният избор от идващото потомство носими устройства на Apple, като ще се намира комфортно сред бюджетния Apple Watch SE и премиум Apple Watch Ultra.

Новият смарт часовник се зарежда от новия чип S9, който има 5.6 милиарда транзистора, 60% повече от Series 8. Работи в комбиниране с 30% по-бърз графичен процесор. Четириядрен невронен мотор ще обезпечава работа с машинно образование до два пъти по-бързо. Очакваме 18-часов живот на батерията.

Нека стартираме с операционната система

Задвижван от новия софтуерен ъпгрейд watchOS 10, Apple Watch 9 употребява в по-голяма степен модифицираните приложения на Apple, които в този момент се отличават с усъвършенстван дизайн, който като цяло е по-цветен и прелъстителен за окото. Въведен е и Smart Stack, който съставлява система в жанр уиджет на китката ви, даваща ви потребен взор към шепа основни приложения като Apple News и Fitness.

Много усъвършенствания във функционалността

Преди да ни даде някакви обилни нови функционалности, Apple дава обещание усъвършенствания за най-обичаната функционалност на Apple Watch: намирането на вашия iPhone. Apple споделя, че UWB радиото, което разрешава на Apple Watch да откри iPhone и назад, е усъвършенствано, тъй че ще бъде по-лесно и бързо да намерите изгубения си телефон. Наистина, това е функционалността, която евентуално ще употребявате повече от всичко друго, оповестено през днешния ден.

WatchOS 10 предлага новата функционалност Name Drop, която разрешава на потребителите да споделят персонална информация, когато са покрай различен консуматор с устройството. Ultrawideband внася повече оперативна съгласуемост с HomePod, както и функционалността Find My.

Double Tap е една от по-интересните функционалности този път.

Това е нова система за въвеждане на данни, подкрепена в чипа, която открива дребни придвижвания и кръвен поток, когато потребителят допира показалеца и палеца си дружно. С новото въвеждане потребителите могат да правят действия като приемане на повикване или изключване на тревога. Тя ще се появи на пазара през идващия месец.

Новият чип на Apple Watch Series 9 дава опция поръчките към Siri да се обработват на самото устройство.

Това значи, че Siri би трябвало да работи по-бързо, защото не се постанова да изпраща поръчки към облака. Диктовката на S9 е с до 20 % по-точна, защото „ трансформаторният модел “ работи на невронен принцип.

Но още по-важно е, че ще можете да задавате на Siri въпроси, свързани със здравето, като да вземем за пример какъв брой сте спали през миналата нощ и доста други данни, свързани със здравето. Това е изключително значимо, като се има поради известността на Apple Watch като устройство за следене на здравето и физическата форма.

Apple споделя, че това е допустимо освен с помощта на акселерометъра, само че и на способността на Apple Watch да мери неща като кръвния поток под кожата. Новият жест е вероятен с помощта на невронния мотор в S9, който обработва данните от всички датчици и машинното образование, с цел да открие и двойното допиране. Двойното допиране ще бъде налично през идващия месец и от компанията дават обещание, че щом започнете да го употребявате, „ ще разчитате на него всеки ден “.

А какво ще кажем за екрана?

Дисплеят е по-лесен за четене навън, 2000 нита, двойно повече от Серия 8. Може да се намали до 1 нит за тъмни пространства като киносалони.

Големи стъпки във връзка с екологията

Казаха ни, че Apple ще отстрани цялата пластмаса в опаковките до края на идната година. „ Apple 2030 “ е проектът за въглеродна индиферентност на целия бизнес до 2030 година Следващата стъпка е реализиране на нулев въглероден отпечатък на всички артикули до 2030 година

Series 9 Watch е от рециклиран алуминий, рециклирано злато, калай, мед. За първи път в батерията има рециклиран кобалт. Спортната верижка към този момент е 80 % рециклирана. От тази година цялото произвеждане на Apple Watch е на чиста електрическа енергия. Новите по-малки опаковки разрешават да се доставят 25 % повече часовници при едно пътешестване. Постига се 78 % понижение на въглеродния отпечатък на Apple Watch, останалото се компенсира посредством засаждане на дървета и така нататък

От през днешния ден Apple към този момент не употребява кожа в нито един нов артикул. Ще се употребява нов текстил, който назоваваме FineWoven. Той има „ чувство като на велур “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР