В рамките на Седмата среща на върха 16+1 в НДК

...
В рамките на Седмата среща на върха 16+1 в НДК
Коментари Харесай

16+1 в София продължава с нови договори за сътрудничество между Китай и Европа

В рамките на Седмата среща на върха " 16+1 " в НДК през днешния ден се подписват 18 документа за съдействие на Китай със страните от Централна и Източна Европа.

 © Българска телеграфна агенция
Сред тях е и Съвместна декларация за поощряване на съдействието сред Китай и страните от ЦИЕ в региона на електронната търговия и ревюто на аграрни артикули сред Министерството на земеделието и селските региони на Китай и Министерството на земеделието, храните и горите на България.

В рамките на самодейността ще бъде основан Център за проучвания в поддръжка на информираността на бизнеса за това по какъв начин съдействието с Китай може да дава отговор на разпоредбите на Европейски Съюз, както и да получат поддръжка от интернационалните финансови институции.
 След Срещата След Срещата "16+1 " в София: Китай понижава митата за импорт на европейски артикули
Важни решения на Седмата среща на страните от Централна, Източна Европа и Китай в София. Китай ще понижава митата за импорт на европейски артикули, стана я...

Премиерът Борисов благодари на ръководителя на Държавния съвет на Китай Ли Къцян за поддръжката и огромната персонална ангажираност към самодейността и му пожела да продължи да бъде неин мощен последовател и мотор. Борисов посочи, че контактите и съдействието сред страните от ЦИЕ и Китай са по-ефективни и по-динамични в границите на този механизъм.

Председателят на Държавния съвет на Китай Ли Къцян благодари на българското държавно управление и премиера Борисов за добре премислената подготовка и цялата организация на срещата. Той посочи, че съдействието " 16+1 " би трябвало да бъде отворена платформа за Китай и 16-те европейски страни, които са подготвени за взаимоотношение в разнообразни сфери на стопанската система и капиталовото развиване.

Приветстваме присъединяване и на други наднационални, интернационалните институции, организации, които работят с нас за това приобщаващо развиване, съобщи ръководителят на Държавния съвет на Китай. Той акцентира, че съдействието " 16 плюс едно " не е ориентирано да разделя Европа.
 Борисов: Борисов: "16+1 " дава повече благоприятни условия и късмет за бърз напредък в стопанската система
Форумът "16+1 ", който се организира през днешния ден в София има за цел да укрепи Европа, а не да я раздели. С това обръщение би трябвало да успокоим всички в Европа, кои...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР