В рамките на събитието Устойчивост чрез иновации 2022“ компанията представя

...
В рамките на събитието Устойчивост чрез иновации 2022“ компанията представя
Коментари Харесай

BMW Group Устойчивост чрез иновации 2022

В рамките на събитието „ Устойчивост посредством нововъведения 2022 “ компанията показва необятна гама от ориентирани към бъдещето технологии, концепции и тактики, които ясно демонстрират по какъв начин новаторската мощ и визионерското мислене могат да обезпечат нов подтик за устойчива подвижност.

Иновациите като ключ към устойчивата подвижност
Новоразработените кръгли акумулатори на Neue Klasse
Понижаване на разноските за високоволтови акумулатори с до 50 % спрямо настоящото потомство
Производство с редуцирани CO2 излъчвания със зелена електрическа енергия и вторични материали
Членът на борда на шефовете Вебер, развойна активност: „ Изключителен софтуерен скок при енергийната компактност, скоростта на зареждане и пробега “
Членът на борда на шефовете Пост: „ С нашите сътрудници ще изградим фабрики за енергийни кафези с годишен потенциал по 20 ГВч на 6 местоположения в USMCA, Европа и Китай “
BMW EfficientDynamics води до близки до действителността данни за разхода и пробега и предлага капацитети за Neue Klasse от 2025 година
От 2023 година за пръв път вегански разновидности на интериора без кожа при BMW и MINI, които икономисват до 85 % от CO2 излъчванията.
Пластмасови боклуци от океаните като суровина за съставни елементи за екстериора и интериора - CO2 отпечатъкът се намалява с 25 %.
Дизайнерски прототипи за седалките за BMW и MINI: визионерска хармония, устойчиви материали, намалени CO2 излъчвания.
Дигитална мрежа за стабилно създаване на коли:
Catena-X показва първите приложения.
Генеративен дизайн: ефикасни и щадящи ресурсите градивни процеси с интелигентни логаритми – до 50 % по-ниско тегло, пробив при Neue Klasse.
Визионерски концепции и съответни решения за интелигентно ръководство на трафика и електрически екосистеми в града.
Двуколесни електрически транспортни средства: BMW CE 04, BMW Motorrad Concept CE 02, BMW Motorrad Vision AMBY и BMW i Vision AMBY.

Устойчивост посредством нововъведения

Постоянното повишение на насладата от шофирането и амбициозните цели за резистентност дефинират работата на BMW Group при оформянето на самостоятелната подвижност на бъдещето. Компанията има вяра, че нововъведенията са ключът към напредъка и в двете области. С повече от 100 години опит и разнообразна софтуерна подготвеност, тя се изправя пред предизвикването да създаде атрактивни решения за подвижност, които са съвместими с опазването на климата, опазването на ресурсите, качеството на живот в градска среда и обществената отговорност. В рамките на събитието „ Устойчивост посредством нововъведения 2022 “, компанията показва необятна гама от перспективни технологии, концепции и тактики, които ясно показват по какъв начин новаторската мощ и визионерското мислене могат да обезпечат нов подтик за устойчива подвижност.

Нов формат за батерийните кафези на Neue Klasse

С моделите от Neue Klasse BMW Group ще стартира нова епоха в електрическата подвижност от 2025 година и за първи път ще употребява новоразработени, кръгли батерийни кафези, които са оптимално съчетани с новата архитектура, ориентирана към изцяло електрически задвижвания. С новаторските литиево-йонни акумулатори от към този момент шесто потомство на технологията BMW eDrive пробегът ще се усили с 30 %, а скоростта на зареждане с към 20 %. Освен това се намаляват и СО2 излъчванията при производството на батерийни кафези, като в това време индустриалните разноски за цялата високоволтова батерия се намаляват с до 50%.

Новите кръгли кафези на BMW имат идентичен диаметър от 46 мм и две разнообразни височини. В взаимозависимост от модела те могат да бъдат интегрирани гъвкаво в наличното пространство в дъното на автомобила. За да се покрият потребностите от батерийни кафези за Neue Klasse, дружно с сътрудниците си BMW Group ще построи по два нови завода за батерийни кафези в Европа, Китай и в региона на Северноамериканска асоциация за свободна търговия USMCA.

BMW EfficientDynamics благоприятства трансформацията към електрическа подвижност

Повече наслада от шофирането, по-малко излъчвания – с този принцип програмата BMW EfficientDynamics посредством непрекъснати нововъведения обезпечава прогрес в региона на устойчивостта от 2007 година В допълнение към задвижването, софтуерният пакет включва също умна олекотена структура, понижено противодействие при търкаляне и усъвършенствани аеродинамични качества. С това той благоприятства и трансформацията към електрическата подвижност. При тестванията на интернационалните профилирани медии настоящите модели на BMW с чисто електрическо задвижване впечатляват с извънредно положителни стойности на разход на сила и пробег, които в някои случаи са даже по-добри от формалните данни съгласно WLTP или EPA.

Моделите на Neue Klasse също ще се възползват по необикновен метод от BMW EfficientDynamics. Холистичният метод за оптималната успеваемост дефинира развиването на новите коли и платформи през цялото време, освен в конфигурацията на задвижването, само че и в региона на дизайна и избора на материали.

По пътя към кръговата стопанска система и веганските интериори

В BMW Group дизайнери, откриватели на материали и специалисти от други дисциплини работят дружно върху устойчиви решения за планиране на екстериора и интериора на автомобила. Фокусът е върху виновните доставки и обработки на първични материали, които са с допустимо най-ниски излъчвания CO2, непрестанно увеличение на каузи на вторичните материали за цялостна кръгова стопанска система, нови процеси на преработване, увеличено потребление на естествени нишки и замяната на скотски първични материали.

Още през 2023 година BMW Group ще вкара на пазара първите коли с напълно вегански интериор. Това става допустимо на първо място посредством създаването на новаторски материали със свойства, сходни на кожата. Отказът от кожа икономисват към 85 % от CO2 излъчванията по веригата на цената за съответните интериорни съставни елементи.

Рециклирани риболовен мрежи като суровина за съставените елементи за интериора и екстериора
Освен това от 2025 година за моделите от Neue Klasse, от 2025 година облицовъчните детайли за пръв път ще бъдат направени от пластмаса, чиято суровина се състои от към 30 % рециклирани риболовен мрежи и въжета. Тези останки от морската промишленост се доставят самодейно от пристанища по целия свят, с цел да се подсигурява, че няма да се озоват като боклуци в морето. За голям брой други материали - от стомана и алуминий, през пластмаса и стъкло до високоволтови акумулатори – се създават и постановат нови процеси за преработване в смисъла на кръгова стопанска система. С фундаментална работа в региона на кръговия дизайн BMW Group си слага за цел да подсигурява, че колите в края на етапа на прилагане ще са налични като източник на първични материали за нови коли.

Устойчиви материали, нова хармония: визионерски дизайнерски прототипи на седалки

BMW Group демонстрира и визионерски дизайнерски прототипи на седалки за бъдещи модели BMW и MINI. Използваните материали се характеризират с екологично чисти индустриални процеси, цялостна рециклируемост, новаторска хармония и безкомпромисно първокласно качество с отлична образна и хаптична прелест.

Дигитални принадлежности за още по-висока резистентност

Дигитализацията и обвързваните с нея нововъведения също имат забележителен принос за непрекъснатото повишение на устойчивостта във веригата за доставки и при конструирането на колите на BMW Group. Това се вижда да вземем за пример от междуиндустриалната мрежа за данни Catena-X и при Generative Design с нови компютърни способи за създаване на съставни елементи за транспортни средства.

BMW AG е един от основателите на партньорската мрежа Catena-X, която посредством основаването на мрежова база данни по този начин поставя и основите за определяне на кръгова стопанска система и поредно понижаване на излъчванията на CO2 във веригата на доставки. Около година след стартирането си, алиансът за сигурен и междуфирмен продан на данни в автомобилната промишленост към този момент показва първите приложения, които могат да бъдат тествани на процедура.

Пробив с Neue Klasse: Generative Design

В рамките на BMW Group дигитализацията под формата на Generative Design става все по-важна за ефикасното и спестяващо запаси конструиране на автомобилни съставни елементи. С помощта на компютърни логаритми дизайнерите и инженерите могат да проектират комплицирани геометрии на съставни елементи, което разрешава доста понижаване на потреблението на материали и тежестта, което не би било допустимо с стандартните способи.

Разнообразни концепции са устойчива градска подвижност

За да увеличи устойчивостта във етапа на потребление на своите транспортни средства и в това време да насърчи привлекателността на градовете като витално пространство за техните поданици, BMW Group се занимава с цялата екосистема на градската подвижност. В допълнение към създаването на транспортни средства с нулеви местни излъчвания, това включва и необятна гама от концепции за устойчива подвижност в градските региони.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР