В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на

...
В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на
Коментари Харесай

Полицията хвана 18 пияни и 14 дрогирани водачи за изминалото денонощие

В рамките на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата бяха проверени 8752 моторни транспортни средства през миналото денонощие, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Извършен е надзор на 11 054 водачи и пасажери. Служителите на Министерство на вътрешните работи са съставили 2265 фиша и 694 акта за открити административни нарушавания. Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози.

В рамките на миналия ден са открити общо 18 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол. Осем от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 10 - с над 1,2 на 1000, като един е отказал да бъде тестван. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 14 души. Шестима, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани.

По метода " линеен надзор " са тествани 2566 МПС и 2576 водачи и пасажери. За открити нарушавания са формирани 580 фиша и 169 АУАН.

Установен е един лидер, управлявал след приложимост на алкохол до 1,2 промила, и двама - с над 1,2 промила. Двама са засечени да карат под влияние на наркотични субстанции или техни аналози.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР