В рамките на работното си посещение в Бавария министър Младен

...
В рамките на работното си посещение в Бавария министър Младен
Коментари Харесай

Младен Маринов се срещна с баварския си колега

В рамките на работното си посещаване в Бавария министър Младен Маринов се срещна с Йоахим Херман, държавен министър на вътрешните работи, за спорта и интеграцията на федералната провинция, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Министър Маринов показа, че Германия е стратегически сътрудник за България, а връзките с Бавария са обичайно другарски, динамични и резултатни. Той поздрави баварския министър от името на премиера Борисов и съобщи готовността на българското държавно управление и на Министерство на вътрешните работи за задълбочаване на взаимната работа.

Министър Йоахим Херман благодари за дългогодишното чудесно взаимоотношение сред България и Бавария в региона на вътрешните работи. Той изрази специфична признателност и за поредните и целенасочените старания на България за укрепването на сигурността на външните граници и ръководството на миграцията, и по-специално на българо-турската граница. Двете страни реализираха взаимно единодушие за укрепването на контактите в противодействието на трансграничната проведена престъпност и битката против интернационалния тероризъм.

Министър Маринов изрази подготвеност за дейна взаимна работа по значимите въпроси от европейския дневен ред, както и по всички случаи от съвместен интерес. В рамките на диалога бяха разисквани главните цели на двустранното полицейско съдействие, настоящата миграционна конюнктура, сигурността на Европейски Съюз, както и европейската интеграция на страните от Западните Балкани.

България и Бавария ще продължат да способстват интензивно за общата европейска сигурност. Като координатори на предпочитана област „ Сигурност “ на Дунавската тактика на Европейски Съюз, България и Бавария работят интензивно за развиване на съдействието в региона на граничния надзор, битката с тероризма и проведената престъпност, върховенството на закона. До края на 2019 година в Мюнхен ще се организира среща на полицейските началници от Дунавския район, а през 2020 година среща на върха на министрите на вътрешните работи в Брюксел.

Министър Маринов насочи покана към баварския министър на вътрешните работи да посети България и да се запознае на място с ограниченията за подсилване на сигурността на Европа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР