В рамките на проект BGCULTURE-1.001-0013-C01 Наследството на Сливен – пленяващо

...
В рамките на проект BGCULTURE-1.001-0013-C01 Наследството на Сливен – пленяващо
Коментари Харесай

Три културни пространства са реновирани и оборудвани в рамките на проект BGCULTURE-1.001-0013-C01 „Наследството на Сливен – пленяващо и многолико“

В рамките на план BGCULTURE-1.001-0013-C01 „ Наследството на Сливен – пленяващо и многолико “по стратегия РА14 „ Културно предприемачество, завещание и съдействие “, Резултат 1 „ Подобряване ръководството на културното завещание “, Подрезултат 1.1 „ Културно завещание, показано в ревитализирани, реставрирани и реновирани места “, финансирана по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 година, в Сливен са реновирани три културни пространства.



В Художествена изложба „ Димитър Добрович “ е осъществен ремонт на сутерена на Узуновата къща, в това число пребоядисване, промяна на част от подовата настилка, ремонт на парапети, замяна на окачващата система и на осветителните тела. Галерията е оборудвана с витрини и екран за по-пълно показване на изложбите.



В Регионален исторически музей „ Д-р Симеон Табаков “ е осъществен ремонт на експозиционните площи на първия етаж, който включва пребоядисване, циклене и лакиране на паркет, пребоядисване на порти и прозорци и ремонт на тоалетната. Закупена и доставена и е преносима количка за обезпечаване на достъп на лица с увреждания.

В зала „ Сливен “ е закупено и доставено съоръжение – столове, маси, катедри, витрини и други належащо съоръжение за потребление на двете фоайета за разнообразни камерни събития.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР