В рамките на преконференция след срещата на върха ЕС-Украйна, държавният

...
В рамките на преконференция след срещата на върха ЕС-Украйна, държавният
Коментари Харесай

Зеленски: Никога няма да дадем Бахмут, той е наша крепост

В рамките на преконференция след срещата на върха ЕС-Украйна, президентът на страната Володимир Зеленски увери, че " в никакъв случай няма да дадем Бахмут “, а в случай че Западът съобщи далекобойни оръжия на Киев, армията даже ще стартира да " деокупира “ териториите на Донбас, предават Укринформ и РКБ-Украйна, представени от.

" Смятаме Бахмут за наша цитадела, считаме падналите наши хора там за герои. Ако има оръжия, а точно далекобойни, тогава ние освен няма да се отдалечим от Бахмут, само че и ще стартираме да освобождаваме Донбас, който е окупиран от 2014 година ", безапелационен бе Зеленски.

Президентът на Украйна добави, че разполага с съответен лист с оръжия, от които се нуждае армията. Той благодари и на страните, които поддържат страната.

По-рано Генералният щаб акцентира, че украинските бойци няма да изоставен Бахмут, до момента в който има опция да се пазят. Ситуацията остава под надзор, увериха военните на Киев.

Междувременно естонското разузнаване означи, че задържането на Бахмут дава на Украйна опция да сътвори нови отбранителни линии, тъй че бранителите му да могат да изоставен града в близко бъдеще.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР