В рамките на последните два дни парламентарно представените партии привидно

...
В рамките на последните два дни парламентарно представените партии привидно
Коментари Харесай

Цветанов: Партиите в парламента нямат ресурса да излязат от омагьосания политически кръг

В рамките на последните два дни парламентарно показаните партии видимо демонстрираха предпочитание за разговор по наболелите проблеми на обществото и бизнеса.

Само през последните часове, остротата и борбата на някой партии една към друга, даде явен сигнал, че систематичните партии имат своите цели.

-ГЕРБ неведнъж заявяват, че могат да преглътнат всичко, единствено, с цел да участват във всички сметки за властта и да бъдат незаобиколим фактор, без който не може да има ръководство оттук насетне.

- Движение за права и свободи желае да си върне ролята на безспорен балансьор в политическия живот на страната.

- Българска социалистическа партия ще гледа своето бъдещо присъединяване във властта, като метод за оцеляване. Ако президентът даде мандат на Българска социалистическа партия, той ще съобщи за следващ път преданост към левите гласоподаватели, само че дружно с това ще нанесе следващ политически удар върху управлението на Българска социалистическа партия. Също по този начин още веднъж ще се види политическа беззащитност и безперспективност.

На който и да бъде даден мандатът отвън Българска социалистическа партия, това е сигнал за предварителна сделка, в която взе участие ГЕРБ.

Излизането от този обаян политически кръг не е по силите на нито една партия. В този смисъл политическите сделки и задкулисието няма по какъв начин да бъдат избегнати. Още повече, че нови избори не биха пренаредили местата на главните политически играчи.

Ситуацията генерално може да се пренареди в бъдеще, в случай че възникне дясно демократично обединяване, което да интегрира и активизира по-голям електорален запас от този на „ видимо десните “ ГЕРБ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР