В рамките на посещението си в Украйна, президентът на САЩ

...
В рамките на посещението си в Украйна, президентът на САЩ
Коментари Харесай

Президентът на САЩ се срещна с предстоятеля на Православната църква на Украйна и я легитимира

В рамките на визитата си в Украйна, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън дружно с украинския президент Владимир Зеленски се срещна с митрополит Епифаний, предстоятел на  новата Православната черква на Украйна, оповестява pomisna.info.  Тя получи преди няколко години Томос за афтокефалия от Вселенския патриарх Вартоломей, скъсвайки със зависимостите от Московската патриаршия на Кирил Гундяев.

Митрополит Епифаний благодари на Байдън за поддръжката, която персонално той, народът и държавното управление на Съединени американски щати оказват на Украйна в битката срещу съветската експанзия.

В диалога президентът Байдън си напомни своето предходно посещаване в Киев и в Михайловския манастир, както и срещата с владиката Епифаний през септември 2018 година във Вашингтон.

В края на визитата предстоятелят пожела на президента и народа Божията благословия.

По-късно, пред Стената на паметта двамата президенти уважиха паметта на украинските воини, починали в битката с съветския агресор.

Указвайки високата чест на Украинската православна черква, президентът на Съединени американски щати действително я легитимира в православния свят.

Превод: Faktor.bg

 epifaniy-baydun-1.jpg

Митрополит Епифаний и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, фотография: pomisna.info
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР