В рамките на посещението си в Израел (20-24 януари), по

...
В рамките на посещението си в Израел (20-24 януари), по
Коментари Харесай

Израел е готова да ни предостави експертен опит относно създаването на Национална детска болница

В рамките на визитата си в Израел (20-24 януари), по покана на водещи детски лечебни заведения, министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев  Асен Меджидиев Д-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в разиска с ръководители на педиатрични лечебни заведения опциите за обмяна на опит по отношение на построяването и ръководството на сходни медицински структури, за обмена на фрагменти и за провеждането на тесни специализации на млади лекари, за развиване на двустранното съдействие в региона на детското опазване на здравето.

В рамките на идващия месец екип от представители на държавните детски лечебни заведения – благосъстоятелност на един от здравноосигурителните фондове в Израел, ще посети България, с цел да подкрепи организацията за образуването на екип за разбор потребностите на потребностите, основен за построяването на бъдещата Национална детска болница.

Следваща стъпка ще бъде планирането на краткосрочни, фокусирани специализации за млади наши лекари в Израел, както и продан на специалисти, профилирани в региона на детското опазване на здравето.



В Израел на вниманието на министър Меджидиев бяха показани структурата, организацията на работа и активността на група водещи детски лечебни заведения („ Меир “, „ Шеба – Тел Ашумер “, „ Шнайдер “ и „ Бейлинсон “). В рамките на извършените срещи, чийто главен акцент беше тематиката Майчино и детско опазване на здравето, след посещаване на център по репродуктивно здраве в болница „ Бейлинсон “ беше контрактувано основаването на Обучителен център за женско здраве и репродуктивна медицина у нас. Проектът ще бъде финансиран от израелска страна, като ще бъде обезпечено и първичното застраховане със експерти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР