В рамките на подготовката за бъдещото освояване на , инженери

...
В рамките на подготовката за бъдещото освояване на , инженери
Коментари Харесай

Учени тестваха създаване на пътища на Луната чрез лазери

В рамките на подготовката за бъдещото освояване на, инженери изследваха опцията за основаване на пътни настилки на нейната повърхнина благодарение на лазер.

За това оповестява Хайтек.

Основният проблем се състои във финия и абразивен лунен прахуляк, който може да попречи на естествената работа на транспортните средства. За решаването на този проблем се предлага да се употребява методът на лазерно синтероване (процес на термична обработка, употребен за преобразяване на прахообразни материали в твърда маса, без да се доближава до точката на цялостно размразяване – бел. ред).

Консорциумът POWER, който включва представители на Европейската галактическа организация, немски и австрийски учени, организира лабораторни опити за размразяване на симулиран лунен прахуляк благодарение на мощен 12-киловатен лазер.

Полученият резултат съставлява стъклена твърда повърхнина, която може да се употребява в качеството на пътни плочки на повърхността на Луната.

Използването на подобен лазер на спътника на Земята обаче към момента не е допустимо. Вместо това лазерът в опитите служи...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР