В рамките на откритата тази сутрин 28-ма годишна кръгла маса

...
В рамките на откритата тази сутрин 28-ма годишна кръгла маса
Коментари Харесай

Радев: Въпросът не е дали, а кога Украйна ще се присъедини към НАТО

В рамките на откритата тази заран 28-ма годишна кръгла маса на The Economist в Атина, президентът предизвести, че НАТО не би трябвало да влиза във войната сред Русия и Украйна с войски.

 

В рамките на откриването на форума и последвалата полемика Радев разяснява войната сред Русия и Украйна. Запитан дали България поддържа участието на Украйна в НАТО, Радев сподели, че решенията на НАТО и на съвета НАТО- Украйна са мощен пробив към бъдещото участие в Алианса.

" Всички съдружници са ангажирани в поддръжката си към Киев. Въпросът е не дали, а по кое време, а отговорът ще зависи от развиването на бойното поле и от опцията да се реализира резистентен и обективен мир. Украйна е суверенна страна и има свободата да реши ", посочи президентът.

 

Той добави, че най-стратегическият аспект от войната не са оръжията и боеприпасите, а хората, бойците. Тяхната подготовка, съоръжение, мотивация и бройка.

 

" Възхищавам се на куража на украинците, само че в случай че съпоставим армиите, виждаме явното предимство на руснаците ", уточни още президентът.

Радев акцентира, че НАТО не трябва да се намесва във военния спор.

 

" Трябва да бъдем наясно - НАТО не би трябвало да влиза в тази война, изключително със сухопътни войски на бойното поле. Това е доста значимо. Директен конфликт сред НАТО и Русия може да прерасне в международна война с нуклеарни оръжия и опустошителни последствия. Такъв сюжет няма да бъде от изгода за Европа и за Украйна ", разясни той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР