В рамките на около месец ще преминат ритуалното говорене и

...
В рамките на около месец ще преминат ритуалното говорене и
Коментари Харесай

Даниел Вълчев: Ако има здрав разум, ще се стигне до правителство

В рамките на към месец ще преминат ритуалното говорене и ритуалните танци. След това, в случай че има малко здрав разсъдък, ще се стигне до държавно управление . Това съобщи пред БНР някогашният министър на образованието някогашен вицепремиер Даниел Вълчев.

Той уточни, че е оптимист за съставянето на държавно управление. Вълчев посочи, че е нужно малко време, с цел да се вземе завоят . По думите му огромният въпрос е по какъв начин част от партиите да влязат в държавно управление, което е подкрепяно от ГЕРБ и Движение за права и свободи, без да излезе, че са трансформирали своите позиции.

Според него партиите ще одобряват, тъй като идва зимата и следва да бъде гласуван бюджет. Ако не се сформира държавно управление това ще докара до нови избори. Тези, които могат, в случай че не създадат държавно управление, ще си платят цената, добави Вълчев.

Даниел Вълчев уточни, че Политическа партия са зародили като отричане на Бойко Борисов и ГЕРБ. Именно за това в този момент няма да им е елементарно да създадат крачка към държавно управление с тях, акцентира някогашният министър.

Той акцентира обаче, че в границите на този парламент няма по какъв начин да бъде излъчено устойчиво държавно управление .

Припомняме, че изборите на 2 октомври бяха. Партията събра малко над 25% поддръжка, което не е задоволително за независимо ръководство. След вота. Разделителните линии, които те начертаха след изборите демонстрират, че вероятността за сформиране на кабинет е дребна. По тематиката направи коментар и президентът Румен Радев, който изрази тревога и прикани политическите сили към разговор.
 Радев се тревожи от алените линии, издигнати след изборите
Радев се тревожи от алените линии, издигнати след изборите

Отказа от коалиция демонстрира боязън да се ръководи през зимата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР