В рамките на мащабния възстановителен план на ЕС не се

...
В рамките на мащабния възстановителен план на ЕС не се
Коментари Харесай

Енергийният министър: Токът от въглищните централи ще поскъпне след 2025 г. |

В рамките на огромния оздравителен проект на Европейски Съюз не се плануват средства за централите, които създават електрическа енергия от въглища. Това сподели пред енергийният министър Теменужка Петкова.

" До 2025 година може да се употребява т.нар Механизъм за потенциал за подкрепяне на централите на въглища. След това те ще би трябвало да си купуват излъчванията, чиято цена пораства ", изясни тя и призна, че това значи по-висока цена на техния ток на свободния пазар: " Всяка централа би трябвало да си направи собствен стопански обзор, с цел да реши до каква степен конкурентоспособна ще е. "

В същото време Петкова призна, че централите в Маришкия басейн са базови мощности и без тях не може да се подсигурява стабилността на електроенергийната система.

Над една трета от новите 12 милиарда от Европа ще са за енергийна успеваемост, като ще има 3 милиарда за саниране на здания, близо половин милиард за замяна на осветлението в градовете и други Нашата стопанска система е най-енергоинтензивната в Европейски Съюз, означи енергийният министър.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР