В рамките на инициативата и тази година се провежда специален

...
В рамките на инициативата и тази година се провежда специален
Коментари Харесай

БB Волейбол за втора година подкрепя благотворителното спортно събитие Предизвикай се с кауза

В рамките на самодейността и тази година се организира специфичен волейболен шампионат в поддръжка на достъпа до качествено обучение за всяко дете в страната

За втора поредна година Българската федерация по волейбол се включва в благотворителното спортно събитие " Предизвикай се с идея " и застава зад идеята на фондация " Заедно в час " за обезпечаване еднакъв достъп до качествено обучение на всяко дете.
Целта на " Предизвикай се с идея " е да сплоти хора на друга възраст, без значение от тяхната физическа подготовка, като ги предизвика да се провокират с обичания си спорт в поддръжка на качественото образованието.

Събитието ще се организира на 17 юни на територията на залите и игрищата на Garitage park в София и включва спортовете волейбол, баскетбол кросфит и йога.

И тази година самодейността провокира феновете на волейбола да се включат в специфичен благотворителен шампионат. Волейболното съревнование ще се организира в модерната спортна зала " Левски София " и дава опция на участниците да се състезават в смесени тимове (мъже, дами, младежи) от по петима души (четирима играчи плюс една резерва). Форматът на шампионата включва мачове в групова фаза и елиминации. Срещите се играят до спечелването на 2 гейма, като всеки, в това число и възможният тайбрек, е до 21 точки. В събитието, както и предходната година, се чака да се включат обичани волейболисти от националните тимове - мъже и дами.

Записването за волейболния шампионат изисква предварителна регистрация през този линк: https://bit.ly/42MLOOQ

До 24 май благотворителните билети за събитието са на специфична по-ниска цена от 29 лева След тази дата цената им е 39 лева

" Предизвикай се с идея " се провежда от фондация " Заедно в час " за трета поредна година и е въодушевена от образеца на вдъхновяващи хора, които през годините поддържат организацията през физически тествания – присъединяване в маратони, вело турове из Европа и други

След две години в хибриден формат събитието за първи път събира на едно място участниците в поддръжка на идеята за по-качествено обучение за всяко дете.

" Темата за образованието и спорта е извънредно значима за всички нас, в Българска Федерация Волейбол, и с наслада поддържаме всяка самодейност и стъпка в тази посока. – разяснява Любомир Ганев, президент на БФВ. - Ние работим доста интензивно за връзката сред волейбол и учебното заведение като иституция, тъй като желаеме да помогнем на повече деца да развиват своите познания и чрез спорта. Волейболът построява доста качества, които могат да бъдат потребни в образованието в клас на всяко едно дете – централизация, дисциплинираност, убеденост, даже екипност. Аз персонално се надявам повече хора да одобряват предизвикването на „ Заедно в час " и на 17 юни да се допрян до обичаната и толкоз красива игра, наречена волейбол. Тази година взехме решение да насърчим участниците и с доста вълнуваща премия – ще дадем на спечелилите във волейболния шампионат 5 билета за Европейското състезание за мъже, което започва на 28 август във Варна. "

" Миналогодишния волейболен шампионат беше един от мощните акценти на събитието, по тази причина и се радваме, че с помощта на сътрудниците ни от Garitage Park, волейболна зала " Левски София " и Българска федерация по волейбол още веднъж организираме вълнуващо съревнование за феновете на този спорт и срещи с обичани волейболисти. Образованието и спортът вървят ръка за ръка и са ключ към това да живеем в по-здраво и мощно общество, по тази причина и откровено благодарим за поддръжката на федерацията и волейболните ни другари ", разяснява Петър Пройков от екипа на " Заедно в час ".

Събитието е отворено за хора над 14 година и без значение от тяхната физическа подготовка. Възможни са самостоятелни регистрации, както и отборни. В деня на събитието са планувани още занимателни просветителни игри, щандове с храна и питиета, лотария за всички регистрирани.

" Предизвикай се с идея " се провежда с безвъзмездната поддръжка на Garitage Park в София и волейболна зала " Левски София ", Garitage Sports Center, Crossfit Vitosha и Yoga Vibe.

Инициативата като сътрудник поддържа още Българска федерация по баскетбол. Медийни сътрудници са bTV и Sportal media group.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР