В рамките на инициативата Екошампиони децата и семействата им събраха

...
В рамките на инициативата Екошампиони децата и семействата им събраха
Коментари Харесай

Ученици от Бургас предадоха близо 5,5 тона опаковки за рециклиране

В рамките на самодейността Екошампиони децата и фамилиите им събраха над 3 500 чувала с употребявани пластмасови бутилки и алуминиеви к енчета и бяха извършени над 300 еко-урока

Децата на Бургас събраха 3 566 чувала с рециклируеми боклуци от опаковки или общо 5 460 кг и взеха присъединяване в 321 еко-урока в границите на първото издание на акцията за обосноваване на разделното събиране и преработване " Екошампиони “.

Инициативата, в която се включиха 23 учебни заведения и близо 13 000 възпитаници от 1 до 12 клас в Бургас имаше за цел да ангажира учениците и техните фамилии да събират отпадъците си разделно.

Кампанията е проведена от най-голямата организация за оползотворяване на боклуци от опаковки в страната ЕКОПАК България в тясно партньорство с Община Бургас, Община Русе, Община град Добрич и със специфичното подпомагане на Декатлон, марката за спортни артикули, аксесоари, съоръжение и преживяване, който прави спорта наличен за допустимо най-вече хора.

Начално базово учебно заведение " Михаил Лъкатник “ е учебното заведение в община Бургас, което се класира преди всичко и ще получи огромната премия на самодейността - интерактивна дъска, тенис маса с регулируема мрежа и 5 комплекта хилки с топчета, 2 комплекта за бадминтон с мрежа, ракети и перца. Резултатите от акцията са оповестени на https://www.ecopack.bg/bg/ekoshampioni. Всички участващи учебни заведения ще получат поощрителни награди - по 5 комплекта топки – футбол, баскетбол, волейбол, дружно с 2 мрежи. Наградният фонд е възложен ЕКОПАК България и доверения ни състезателен сътрудник Декатлон.

Според разпоредбите на акцията присъединяване на всяко учебно заведение се състоеше от два стадия - спортен и учебен. В спортния стадий учениците от всяко записано учебно заведение трябваше да събират вкъщи пластмасови бутилки и алуминиеви кенове, които да смачкат авансово, да ги слагат в чували от 60 литра и да ги предадат на 30 ноември 2021 година на посочен пункт за събиране на територията на учебното заведение. В рамките на просветителната част в участващите учебни заведения се организираха еко уроци по тематиката за разделно събиране с материали, които учителите могат да смъкват гратис от платформата на ЕКОПАК " Рециклиращо учебно заведение “ -http://https://www.ecopack.bg/retsiklirashtouchilishte/.

По време на акцията благодарение на водещите интернационалните консултанти в региона на човешките запаси и ръководство на риска Марш Макленън беше извършено онлайн изследване измежду децата, което имаше за цел да обхване настройките им към разделното събиране и преработването и резултатите от него ще бъдат систематизирани и оповестени в допълнение.

Чрез акцията " Екошампиони “ ЕКОПАК България и Община Бургас целят да оказват помощ за построяването на привички измежду децата и фамилиите за изхвърляне на отпадъците от пластмаса, алуминий, хартия и стъкло разделно в обособените за задачата цветни контейнери и по този метод да обезпечат по-чиста градска среда и запаси за кръговата стопанска система.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР