В рамките на една нощ съвместната инициатива на Гьоте-институт България

...
В рамките на една нощ съвместната инициатива на Гьоте-институт България
Коментари Харесай

София ще има своя Нощ на игрите

В рамките на една нощ взаимната самодейност на Гьоте-институт България и Game Dev Summit ще предложи разнородни направления в необятния он- и офлайн свят на игрите
Първото издание на Sofia Game Night е взаимна самодейност на Гьоте-институт България и Game Dev Summit. Тя ще се организира на 3-ти ноември (събота) в София с формален старт 18:00 ч. Ще бъде на разнородни местоположения в София и ще сложи на фокус другите аспекти на игрите. От процеса по създаване на друг вид игри, през икономическата роля на гейминг промишлеността и електронните спортове, до крайния консуматор и чистото наслаждение от играта. Събитието ще показа пред необятна аудитория, вълнуващата гейм промишленост и самостоятелната сцена в България.

Специален акцент в Sofia Game Night ще бъде пътуващата галерия на Гьоте-институт и музея за медийно изкуство ZKM в Карлсруе „ Games & Politics ” , която може да бъде забелязана в изложба Credo Bonum от 2-ри до 21-ви ноември.

В рамките на една нощ публиката е поканена да се впусне в проучване както на игровите удоволствия, по този начин и на обществените, политически, теоретични, просветителни и стопански аспекти на игрите. Sofia Game Night се обръща както към професионалната публика. Към разработчиците на игри, дизайнери, стори-телъри, композитори, програмисти и други Така обаче и към необятната публика. Без значение дали това ще бъде класическият геймър, или някой, който за първи път се сблъсква с новите игри. Събитието ще смеси другите публики и ще предложи разнородни направления в необятния он- и офлайн свят на игрите.


Софийската нощ на игрите е отворена самодейност
В нея могат да вземат участие всички, работещи в областта на видео игри и цифровата развлекателна промишленост, основатели на настолни игри, самостоятелни организации и разработчици, институции, гейминг-клубове, актьори и други

С предложение за всевъзможен вид събитие – от презентации и вечер на отворените порти до пробни събития и шампионати, може да се кандидатства до 3-ти октомври .

Организаторите насочат и втора покана, този път към българските разработчици на игри. Те могат да се включат в ревюто Games made in BG , което ще се организира в Гьоте-институт, ул. Будапеща 1 по време на Софийската нощ на игрите.
Форма за присъединяване в Sofia Game Night:
https://www.goethe.de/ins/bg/bg/kul/ser/ppr/sgn.html
Фейсбук:
https://www.facebook.com/SofiaGameNight
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР