В рамките на един час откликнаха много хора и събрахме

...
В рамките на един час откликнаха много хора и събрахме
Коментари Харесай

Наш легионер в Украйна събра за ден дарения за джип и бус

" В рамките на един час откликнаха доста хора и събрахме нужните средства. Купих един брониран бус и един джип. Днес би трябвало да ги записвам в КАТ, да минат механически обзор и отивам в Украйна. Това приказва за настроенията в българското общество към войната там. Не срещнах по улиците хора, които да ми кажат това, което чета от троловете в обществените мрежи ".

Това разкри пред БНР Иван Калчев-Глиги, който е доброволец на фронта в Украйна, а сега е в отпуск в България.

По думите му верният и ефикасен модел е страните да оказват помощ на украинската страна и войска с парични средства и с въоръжение, а хората да оказват помощ на хората:

" Най-важното е на бежанците тук да им осигурим не просто заслон и храна, а и приемане, схващане, обич, връзка, регистриране, опция да се включат в общността ".

Според него човек да резервира човешката си същина е най-важното във войната:

" Виждам това и в отношението на украинците, и на чужденците, които са в легиона. Отношението сред нас е радикално друго от това, което си показва някой, който е служил като наборен боец в българската войска. Нашите командири там ни споделят " Здравейте, джентълмени! ".

Иван Калчев-Глиги акцентира, че в украинската войска отношението е като сред хора, които са се събрали, с цел да свършат значима задача:

" На фронта атмосферата е работна.... Етиката по време на военни дейности е това, което разграничава войната и терористичното изтребване. Войната не е това, което вършат руснаците - да унищожиш всичко и да владееш над руини. Войната е да подчиниш съперника и то посредством допустимо минимум жертви и минимум провали ".

Той акцентира, че военните тактики на Украйна и на Русия са безусловно противоположни.

Трудно ще се стигне до резистентен мир в Украйна, предвижда Иван Калчев-Глиги.
ТЕМА преди 2 часа 681 преди 3 часа 537 преди 6 часа 310
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР