В рамките на днешния ден ще стане ясно дали финалът

...
В рамките на днешния ден ще стане ясно дали финалът
Коментари Харесай

Кога ще е финалът за Купата на България?

В рамките на днешния ден ще стане ясно дали финалът за Купата на България сред ЦСКА-София и Левски, който е по стратегия на 11 май, ще бъде изместен с четири дни.

Професионалната футболна лига е дала предложение срещата да бъде изместена за 15 май (неделя), само че на този стадий от Спортно-техническата комисия на БФС не дават единодушие да има смяна, написа „ Спортал”.

Идеята на представителите на Лигата е мачовете Славия - Левски и ЦСКА-София и Ботев (Пловдив) да бъдат изместени от уикенда 14/15 май, за 11 май.

Само тези два дуела да бъдат изменени от първата шестица, като Лудогорец и Черно море да се играе на 14 май, когато ще бъде награждаването и на “орлите” с следващата им 11-та купа.

Мотивите за смяна на финала са следните: Към срещата има извънредно огромен интерес, откакто двата тима с най-голяма фенска маса в страната се изправят в борба за трофея.

Първото е, с цел да има по-голямо улеснение за последователите, които към този момент се тормозят по какъв начин да напущат по-рано работните си места през работен ден, с цел да участват на стадиона.

Също по този начин дуелът през уикенда ще може да се играе от 17:00 или 17:30 часа, което се пада в светлата част на деня и ще бъде по-удобно за органите на реда, да се оправят с огромната маса почитатели на “сините” и” червените”, а също по този начин и придвижването в столицата е по-спокойно.

Не на последно място и от малкия екран, която държи правата за лъчение на мачовете, са съгласни срещата да се играе в подобен час.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР