В рамките на 6-ти международен фестивал Здравей, Армения“ и за

...
В рамките на 6-ти международен фестивал Здравей, Армения“ и за
Коментари Харесай

Скаутски игри и приключения в Цар Симеоновата

В рамките на 6-ти интернационален фестивал „ Здравей, Армения “ и за 5-та поредна година фондация “Аракс ” Пловдив, взаимно с Пловдивските арменски скаути кани пловдивските деца  да се забавляват в компанията на другари и запалянковци от града и да премерят сили в оспорвана борба за наградата “победител ”. Скаутските игри в градска среда са подобаващи за деца от 6 до 99 година

Арменската скаутска организация “Хоменътмен ” съществува в България повече от 90 години. Членовете се усещат между тях като братя и сестри, оказват помощ си,  основават привички и прецизно съблюдават скаутските закони, наречени “Тавананк ”, които се състоят от 12 значими точки. Девизът на Арменските скаути е “Възвиси се, възвиси! ”. Философията на организацията е посредством любовта към природата, посредством игри и занимания, скаутите да се приготвят да бъдат почтени членове на обществото, а в това време да запазят и своите арменски корени и обичаи.

„ Запретвайте ръкави, наострете уши с готовност за нови скаутски игри! Компасите на север насочете и в Цар Симеоновата градина на 14.05.2023 в 16 часа се появете! Усмивките си с Вас носете, за победа и забавление се пригответе! “, приканват уредниците от фондация “Аракс ” Пловдив.

6-ти интернационален фестивал „ Здравей, Армения “ се реализира с поддръжката на община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2023 година.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР