В работата ми като професионален коуч на мениджъри от цял

...
В работата ми като професионален коуч на мениджъри от цял
Коментари Харесай

Думите, които описват успешния лидер

В работата ми като професионален коуч на мениджъри от целия свят има опцията да се докосна до растящото въздействие на ефикасното водачество в бизнеса. Тези дни наподобява, че медийното пространство е цялостно със публикации, изявления и блогове за водачество. С възходящия интерес към тематиката, от ден на ден и повече хора се пробват да дадат съответна и ясна формулировка за това какво прави един водач сполучлив.

Аз обаче намирам за необичайно желанието на хората да схванат повече за лидерските процеси в сравнение с за самите хора, които ги извършват – хората постоянно се интересуват повече от „ по какъв начин “, в сравнение с от „ кой “. Затова вторият въпрос постоянно е бил по-голям. За да изпращам въпроса „ кой “, ще ви дам образец с 8 метода да дефинирате сполучливото водачество.

1. Успешният водач е достоверен

Добрите водачи не се опасяват от това да бъдат себе си. Те са уверени в своите качества и знаят до къде се простират опциите им. Човек може да почувства отдалеко увереността им в тяхното неповторимо Аз.

2. Успешният водач е оптимист

За положителния водач чашата постоянно е на половина цялостна, вместо на половина празна. Оптимистичният им мироглед за света прави всяко тяхно деяние окуражаващо и овластяващо.

3. Успешният водач е безрезервен

На положителните водачи може да се разчита, тъй като те постоянно поемат отговорност за своите дейности. Те са поредни в решенията си и в никакъв случай не оставят работата си незавършена

4. Успешният водач е почитан

Лидерът, който всява почит в другите, е човек, който си заслужава да последвате. Те са подготвени да дадат всичко за хората, които управляват, и за задачата, която преследват.

5. Успешният водач е честен

Честността и честността са качества, които да забележим във всяко деяние на положителните водачи. Техният вътрешен честен компас не им разрешава да се държат аморално със чиновниците си и да подхващат дейности за персонална полза, които могат да нанесат вреди на компанията.

6. Успешният водач е целеустремен

Най-добрите и успешни водачи са тези, чиято мотивация произлиза от устрема им да реализират някаква цел. Те се концентрират изцяло върху своята задача и не си разрешават да изгубят от взор огромната картина.

7. Успешният водач е самоуверен

Добрите водачи не се опасяват да поемат опасности и да бъдат решителни в дейностите си. Неизследваната територия не е нещо, което ги плаши.

8. Успешният водач е непретенциозен

Успешните водачи са наясно с обстоятелството, че не могат да реализират всичко сами, а и не биха желали да работят по този метод, даже и да можеха. Те са признателни за нещата, които имат и за приноса към компанията на чиновниците, които управляват. Добрите водачи знаят, че персоналният им триумф не е толкоз значим, колкото този на техния екип и на компанията им.

Според мен същински сполучливият водач би трябвало да е олицетворения на всички тези качества. Степента, в която вие не отговаряте на някои от тях, е равна на вероятността да се неуспехите като водач.

…………

Лоли Даскал , президент и изпълнителен шеф на консултантската компания Lead From Within, в своя блог.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР