В публичната група Министерство на здравеопазването във Фейсбук различни публикации

...
В публичната група Министерство на здравеопазването във Фейсбук различни публикации
Коментари Харесай

Медици: Още нямаме пари за месец март

В обществената група " Министерство на здравеопазването " във " Facebook " разнообразни изявления на медицински служащи разкриват, че към момента не са получили възнаграждението си за месец март.

" Писна ни да закъснявате с заплащане на парите, които сме проработили. За месец март имаме неполучени пари ", написа лекарка и прикани сътрудниците си да бъдат в протестна подготвеност.

" Искам да задам публично запитване по кое време ще бъде обнародван в Дъждовни води новоподписаният анекс. От 1.04.2022 година не е провиснал 1 лев от регулаторните стандарти. Няма посоки, няма пари за проучване, ежедневни пояснения с пациентите. Докога ще чакаме? Да се излезе с публично пояснение ", изрази възмущението си още една жена.

" Половин година мина, ние към момента Анекси за 2022 година не сме подписали, които са в действие от 01.01.2022 година Търпението е изчерпано, ножът стигна до кокала. Само стачка и затваряне на кабинетите ще решат казуса ", съобщи различен медицински служащ.
Друг доктор осведоми, че над 90% от медиците работят над 200 часа месечно, че този ексклузивен труд не се заплаща по Кодекса на труда, както и че главната базисна нормативно избрана заплата е под 1000 лева месечно бруто. " Искат си робите в бели престилки да са им разполагаем, в случай че може 27 часа в денонощието, а вие нямате безусловно никакви права в Република България ", съобщи той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР