В процес на нарастване цените на горивата по бензиностанциите шофьорите

...
В процес на нарастване цените на горивата по бензиностанциите шофьорите
Коментари Харесай

Пет съвета за икономично шофиране

В развой на повишаване цените на горивата по бензиностанциите водачите могат да вземат някои ограничения с цел да си спестят разноски. Добре е за джоба да се кара по-ефективно, което въпреки това покачва сигурността на придвижването и понижава износването на самите транспортни средства. Следващите пет съвета за шофиране могат да понижат разходът ви на средства за гориво, както и нездравословните за климата излъчвания на въглероден двуокис.

Ускорявайте деликатно и гладко, колкото е по-нервно ускорението, толкоз повече гориво се изразходва! Чрез по-лекото натискане на педала на газта разходът на гориво може да бъде съществено понижен – на процедура да вземем за пример това значи да не се форсира от място до 30-40 км/ч за по-малко от пет секунди.

Шофирайте прозорливо и навременно прецененото деяние на пътя може да понижи излъчванията на замърсители и да ви спести гориво. Оставеното задоволително огромно разстояние сред вашето лично транспортно средство и транспортното средство начело ви дава задоволително време да реагирате, а и е по-безопасно.

Ефективното и навременно превключване на предавките. При бързо каране на ниски предавки може да се стигне да разходване на до 45 % повече гориво, в сравнение с е належащо. Следователно водачите би трябвало постоянно да карат на допустимо най-високата предавка, без обаче да се натоварва работата на мотора. В актуалните автоматизирани транспортни средства с бордов компютър има екран за разход на гориво. Добре е по-често да му се хвърля взор и той ще ви помогне да се поддържа разходът литри на 100 километра допустимо най-нисък.

Карайте отмерено и избягвайте прекомерно високи скорости. Прекомерните и постоянно изменящи се скорости по-специално са огромен фактор за усвояване на повече гориво. За да се кара по пестелив метод, скоростта би трябвало да се поддържа допустимо най-постоянна. За задачата е добре да се употребява и круз контрола при шофиране по автомагистрала.

Повечето коли са най-икономични при каране със скорост сред 50 и 80 км/ч. Над тази скорост транспортните средства употребяват толкоз повече гориво, колкото по-бързо се карат. Например, транспортно средство при 120 км/ч изразходва към 20% повече гориво, в сравнение с при 100 км/ч. При 25-километров маршрут обаче тази по-висока скорост единствено би съкратила времето за пътешестване с две минути.

Инерция вместо прекъсване. Спирането и повторното тръгване употребява повече гориво, в сравнение с придвижването по инерция, тъй като всяка настъпване на спирачката забавя придвижването на автомобила напред. Например, в случай че отнемете газта и карате по инерция задоволително рано преди светофар, може да не се наложи да спирате изцяло. Това ще ви икономисва гориво и пари.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР