В противовес на световно налаганата тенденция на толеранс към хората

...
В противовес на световно налаганата тенденция на толеранс към хората
Коментари Харесай

Маргарет Корт с остра реакция срещу транссексуалните спортисти

В контраст на международно налаганата наклонност на толеранс към хората с друга полова ориентировка, великата Маргарет Корт остро атакува транссексуалните в спорта. Тя осъди медиите и държавното управление на Австралия, заявявайки, че са следени от дявола.

През 2017 година Корт, която в този момент е свещеник в локална черква, стартира да бойкотира националния транспортьор Кантас, откакто от компанията се изрекоха в поддръжка на еднополовите бракове.

По-късно тя показа мнение, че тенисът е „ цялостен с лесбийки “ и че транссексуалните деца са резултат от " скрит план в нацистки жанр " за промиване на мозъците на младежта.

През предходната седмица в проповед, изнесена в църквата в Мелбърн, Корт споделя: " Децата вземат решение на седем или осем години да трансформират пола си... не, просто прочетете първите две глави на Битие. Това е всичко, което споделям. Мъж и жена. "

" Има младежи, които одобряват хормони, в резултат на което настъпват промени в тялото им, и когато са на 17 тогава те си споделят: " Сега съм момче, макар че се родих момиче. Защото, знаете ли какво, Бог ни направи по този начин. "

Тя още веднъж се оплака че е мъчно да приказва за религиозните си убеждения, потвърждавайки, че дяволът има надзор върху медиите и държавното управление: „ Дяволът влиза в медиите, политиката, образованието - той желае да управлява една нация, с цел да може да засегне мозъците на хората! “

След предходните мнения за хомосексуалността и гей браковете, митове като Били Джийн Кинг и Мартина Навратилова приканиха " Маргарет Корт " в Мелбърн Парк - домът на Откритото състезание на Австралия - да бъде преименуван. Това обаче по този начин и не се случи.

От Тенис Австралия излязоха с публично послание: „ Както и преди сме заявявали, Тенис Австралия не е склонен с персоналните възгледи на Маргарет, които унищожиха и нараниха мнозина в нашата общественост в продължение на няколко години. Те не са в сходство с нашите полезности за тъждество, многообразие и приобщаване “.

Корт постоянно присъстваше на Australian Open до 2017 година, когато разногласието за нейните възгледи се развихри. Предстои да разберем дали ще я забележим на идното издание на първия шампионат от Шлема, когато тя ще има празник - 60 години от първата мейджър купа.

Tennis.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР