В програмата на Продължаваме промяната се предвижда в онлайн медиите

...
В програмата на Продължаваме промяната се предвижда в онлайн медиите
Коментари Харесай

ПП, БСП и ДБ налагат невиждана цензура, готвят се да блокират медии

В програмата на " Продължаваме промяната " се планува в онлайн медиите и обществените мрежи да има лична солидарна отговорност на създателите и издателите за наличието. Сред наказванията се показва и блокиране на медии. Това излиза наяве от т.4, раздел " Култура " на стратегия за ръководство на Политическа партия, която получи поддръжката на Българска социалистическа партия и Демократична България, написа Varna24.

" Разработване на промени в Закона за електронни медии: включване в обсега на закона на онлайн медиите и обществените мрежи, лична солидарна отговорност на създателите и издателите за наличието, блокиране на медии при липса на правилни данни в Публичния указател на медиите, издание на месечни доклади ".

По всичко проличава, че новата тройна коалиция, подкрепена от отцепниците от Има Такъв Народ, вкарва така наречен " медийно законодателство ", което очевидно е ориентирано против почистване на неловко мнение. Не е ясно по какъв начин тъкмо Политическа партия ще постановат надзор на обществените мрежи, само че по всяка възможност си показват, че ще могат да блокират всеки с по-различно мнение. Това към този момент се случва, въпреки и в единични случаи, само че очевидно би трябвало да го чакаме всеобщо.

Т.2. от законодателната стратегия в раздел " Култура " пък планува до 25 ноември 2022 година да са факт " промени в медийното законодателство, които засягат правната регулация на онлайн медиите и обществените мрежи ".

Законодателната самодейност на Политическа партия планува да търси " лична солидарна отговорност " на създателите и издателите за наличието, написа в късия драфт на законодателната стратегия. Като и тук не излиза наяве, какво тъкмо ще съставлява тази лична отговорност и на какво съображение ще се носи тя.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР